Vágólapra másolva!
A norvég labdarúgó-válogatott nagyon nehezen győzte le 2-1-re Ausztriát a Nemzetek Ligája B-osztályában hétfőn este. A meccs jó részében a norvég csapat legnagyobb sztárja és a világ jelenlegi legjobb támadójátékosa, Erling Haaland semmit sem csinált.

Nincsenek könnyű napjai a norvég labdarúgó-válogatottnak és a csapat legnagyobb sztárjának, Erling Haalandnak sem. A Nemzetek Ligája első fordulójában ugyanis a norvégok csak egy 0-0-s döntetlenre voltak képesek Kazahsztán ellen - idegenben. A kazah védők gyakorlatilag leszedeték a pályáról Haalandot, aki nem tudott gólt lőni.

Football men, private international match Norway - Kosovo
Egy gól és újra Haaland lett a nemzeti hős Norvégiában
Fotó: AFP 

Ezek voltak tehát az előzmények a hétfő esti Norvégia-Ausztria mérkőzés előtt. A norvégok tisztában voltak azzal, hogy egy újabb pontvesztés végzetes lehet a számukra. Haaland a meccs folyamán nagyon görcsösen játszott, hosszú perceken át nem csinált semmit, szinte láthatatlan volt. 

A közönség egy ideig türelemmel nézte a világ legjobb focistájának újabb vergődését, de aztán a 80. percben egycsapásra minden megváltozott. 1-1-es állásnál ugyanis Haaland betalált, ezzel pedig ő lett a hős, akit az egész ország ünnepelni kezdett.

Ståle Solbakken szövetségi kapitány is megnyugodhatott. A norvég sajtó ugyans már a meccs előtt arról cikkezett, hogy a hazaiak pontvesztése az állásába kerülhet. A játékosok ugyanakkor tiltakoztak ez ellen. Haaland volt a leghangosabb, ő védte a legjobban saját szövetségi kapitányát, akit a válogatott játékosok imádnak. 

Haalanddal kapcsolatban - szintén a meccs előtt - érdekes hírek láttak napvilágot. Bár a Manchester Cityhez 2027-ig szóló szerződés köti, egyre többen azt pletykálják, hogy szívesen váltana klubot és menne a Real Madridba. Ahol összeállhatna a Mbappé-Haaland álompár. Mindez új helyzetbe hozza a Manchester City-t is, amelynek azonnal reagálnia kell, ha nem akarja elveszíteni legjobb játékosát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!