Vágólapra másolva!
A Newcastle United vezérigazgatója, Darren Eales lemond posztjáról, miután a vérrák krónikus formáját diagnosztizálták nála - közölte pénteken a Premier League-ben szereplő klub.

Az 52 éves Eales 2022 júliusában került a Newcastle-hez a Major League Soccerben szereplő Atlanta Unitedtől, ahol a csapat 2014-es alapításától kezdve elnök-vezérigazgatóként dolgozott. A St James' Parkban eltöltött ideje alatt a Newcastle 24 év után először jutott kupadöntőbe, a Ligakupa döntőjét 2023-ban a Manchester United ellen veszítette el, és az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligájába is visszatért.

„A Newcastle United vezérigazgatójának lenni rendkívüli kiváltság, és hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy részese lehetek a klub izgalmas útjának. 

Azonban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy most van itt az ideje meghozni ezt a döntést, hogy az egészségemet és a családomat helyezhessem előtérbe."

 - mondta Eales a közleményben.

„Rövid távon a klub napi működésének irányítása a szokásos módon fog zajlani, és teljes mértékben támogatni fogom az átmeneti időszakot, amely lehetővé teszi az igazgatótanács számára, hogy gondosan felmérje és kinevezze az utódomat. Büszke vagyok arra, amit közösen elértünk, és izgatottan várom, hogy mi vár mindenkire, ahogy a klub a tartósan sikeres jövő felé építkezik.” - zárta a gondolatai Eales.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!