Vágólapra másolva!
Szerda este 21.00-tól lép pályára az Anderlecht vendégeként a Fradi a megújult Európa-ligában. Az első kupamérkőzés előtt Pascal Jansen vezetőedző és a játékosok közül Philippe Rommens tartottak sajtótájékoztatót.

"Jó visszajönni Belgiumba, igazából ez lesz az első alkalom, hogy profi meccsen játszom itthon. Rendkívül izgatott vagyok, és egy nagyon kemény mérkőzésre számítunk holnap, az Anderlecht az egyik legjobb belga csapat." - kezdte Rommens a sajtótájékoztatót. 

"Erős csapatról beszélhetünk, tele minőségi játékosokkal, persze tudjuk, hogy nehéz időket él meg a klub, nemrég rúgták ki a vezetőedzőt. Az biztos, hogy a játékosok és az új edző motiváltak lesznek, meg akarják majd mutatni, mire képesek az Európa-ligában. 

Nem fognak sok helyet hagyni nekünk, ezért nagyon jónak kell lennünk a labdával, fontosak lesznek a megnyert párharcok, és azt is tudjuk, hogy az Anderlecht az a csapat, amely szeret hátulról építkezni, de ez esélyt adhat nekünk, hogy letámadva zavart okozzunk a soraikban."

 - folytatta a fiatal belga focista, aki végül arra is kitért, hogy mennyire tetszik neki a megújult Európa-liga.

"Szerintem jó ez az új rendszer, nyolc meccsen nyolc különböző európai csapattal játszhatsz. Persze ez nem lesz egyszerű, mert most csak idegenben lépünk az Anderlecht ellen a pályára, ami nekik előny lehet."

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen, a Fradi holland edzője. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Rommens után a sajtó képviselői Pascal Jansen vezetőedzőtől kérdezhettek, elsőként az Origo kérdésére válaszolt a mester, hogy a pálya rossz állapota és a folyamatos esőzés mennyiben befolyásolja a meccsre kialakított stratégiát: "A pálya mindig is nagyon fontos aspektusa a focinak, és hozzátartozik egy nagy csapat kvalitásaihoz is, hogy minden körülmények között mindent kihozzon magából.

Ezért vagyunk ma itt, hogy alkalmazkodjunk, megnézzük milyen a pálya, de persze majd a holnapi állapotokon múlik elsősorban, hogy mihez kell majd alkalmazkodnunk a pálya talaja és az időjárás kapcsán."

Az Anderlecht nemrég kirúgott edzője kapcsán Jansen úgy látja, hogy: "Mint mindig, fel kell készülnünk mindenre, de sajnos úgy alakult, hogy a klub egy héttel ezelőtt menesztette az edzőjét. Az egyetlen szerencsés dolog ezzel kapcsolatban, hogy egy mérkőzést megfigyelhettünk az új mesterrel, és ebből tanulhattunk, hogy mit szeretne, illetve össze tudtuk hasonlítani, hogy a korábbiakhoz képest mi változott. A korábbi edzőnek a legjobbakat kívánom, jó munkát végzett a csapatnál, amikor idejött, akkor nehéz helyzetben volt a klub."

Végül a sérüléssel bajlódó Mackerkisről és a támadó fociról is szót ejtett a vezetőedző:

"Makreckis az MTK ellen sajnos fejsérülést szenvedett, és nem alakult úgy a felépülése, hogy az Anderlecht ellen bevethető lenne, nem is tartott velünk Belgiumba. Szerencsére egy nagyon tehetséges keretünk van, így bárki is legyen majd a védelemben holnap, az helyt fog állni és maximálisan megbízom benne. 

A Ferencváros név kötelez és az a filozófia is, amit erre a szezonra választottunk a támadófoci kapcsán.

Azonban most Európában vagyunk és ha az NB I-gyel akarod ezt összehasonlítani, az nem fair, mert ez a második legerősebb nemzetközi kupasorozat, ahol nagyon kemény és komoly csapatok versenyeznek, és mi is azok vagyunk. Tudom, hogy a labdarúgóim várják a holnapi találkozót, és ha a korábbi meccseken szerzett tapasztalatokat hasznosítjuk, akkor maximálisan készen állunk az Anderlecht elleni meccsre." 

- fejezte be a sajtótájékoztatót a Fradi mestere.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!