Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő SC Freiburgot hat év után elhagyó magyar válogatott támadó, Sallai Roland a világ egyik legfeszültebb hangulatú derbijén mutatkozhat be új csapatában, hiszen a hétvégi hatodik fordulóban a Galatasaray a Fenerbahce vendége lesz.

A 27 éves 54-szeres magyar válogatott támadóért különgépet küldött a Galata, az isztambuli repülőtéren pedig rajongók százai fogadták - ahogy az már csak lenni szokott Törökországban.

Sallai a múlt hétvégi bajnokit még kihagyta, az Európa-liga keretbe sem került be, ugyanakkor ezen a hétvégén már aligha fog lemondani a játékáról új edzője, Okan Buruk. A Galatasaray csapatát ugyanis számos sérülés sújtja, nem számíthat mások mellett a BL-győztes Hakim Zijesh és az olasz és török gólkirály, Mauro Icardi játékára sem. Így jöhetnek az újak, köztük Sallai Roland, valamint Ismail Jacobs és a Napolitól elcsábított nigériai sztárcsatár, Victor Osimhen is - írja a Metoropol.

A szombaton 19 órakor kezdődő rangadót szokás két kontinens csatájának is nevezni, hiszen míg a Galata stadionja Isztambul európai, addig a Feneré az ázsiai oldalán van.

A két sztárcsapat meccse szinte soha nem múlik el botrány nélkül, idén tavasszal már a kezdő sípszó előtt összeverekedtek a játékosok a gyepen. De minden idők legnagyobb botrányát azonban az 1995-96-os szezonban kell keresnünk, amikor a Galata skót edzője, Graeme Souness a Török Kupa megnyerése felett érzett örömében egy hatalmas Galatasaray zászlót tűzött le a Fenerbahce pályájának kezdőkörében.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!