Vágólapra másolva!
A Premier Leauge negyedik fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool hazai pályán hatalmas meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Nottingham Forest ellen.

A bajnokságban három győzelemmel rajtoló Liverpool kezdőjében ezúttal is ott volt Szoboszlai Dominik, Arne Slot együttese a negyedik körben a Nottingham Forestet fogadta az Anfield Roadon. Óriási fölényben kezdett a hazai csapat, amely több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, és a 16. percben közel volt a gólhoz, de Luis Díaz éles szögből leadott lövése a jobb kapufán csattant. Pár perccel később Mohamed Szalah külsővel adott be a jobb szélről, a középen érkező Szoboszlai pedig fejelhetett, de nem tudta tisztán eltalálni a labdát.

Luis Díaz előtt adódott a legnagyobb liverpooli helyzet az első félidőben
Fotó: AFP (Photo by Ian Hodgson / AFP)

Óriási meglepetés a Liverpool meccsén

A 29. percben a csapatkapitány, Virgil van Dijk vezélyeztetett egy szöglet után, de a holland védő fejese elkerülte a kapu jobb oldalát. 

A 39. percben a Forest kapusa, Matz Sels majdnem összehozott egy potyagólt, miután kiejtette a kezéből a labdát, 

de az utolsó pillanatban még javítani tudta a hibáját a gólvonalon. Szoboszlaiék abszolút fölényben játszottak az első félidőben, de a szervezetten védekező vendégek jól állták a sarat.

Hasonlóan indult a második játékrész, továbbra is nyomott a Liverpool, az 52. percben Szalah egy szép csel után lőtt éles szögből, Sels azonban zárta a rövid sarkot. Az 56. percben egy kontra után a Nottingham került nagy helyzetbe, Chris Wood lövését azonban védte Alisson. A folytatásban is nagy elánnal támadott a hazai csapat, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, az Anfield közönsége 65 perc elteltével sem láthatott gólt. 

A 72. percben már igen, de nem a Liverpool, hanem a Nottingham talált be. Egy gyors kontra után Callum Hudson-Odoi a 16-os előteréből mesterien tekert Alisson kapujának bal oldalába.

Callum Hudson-Odoi góljával szerzett vezetést a Nottingham Forest
Fotó: AFP (Photo by Ian Hodgson / AFP)

Hiába támadott többet a Liverpool, a Forest volt veszélyesebb, a hajrában Anthony Elanga helyzetét kellett védenie Alissonnak. A 88. percben Szoboszlai gyönyörű csel után lőhetett, de belevetődtek a vedők a magyar válogatott középpályás kísérletébe, majd Van Dijk fejese szállt kapu fölé. 

A hosszabbításban sem esett már újabb gól, a Liverpool nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott, ezzel elszenvedte első vereségét a szezonban. 

A Nottingham Forest ezt megelőzően legutóbb 55 éve, 1969-ben nyert bajnokit az Anfielden, azóta húsz vereség és öt döntetlen volt a mérlege a Liverpool vendégeként.

Haaland újabb rekordja

A címvédő Manchester City meglepő módon már a 22. másodpercben hátrányba került a Brentford ellen, de Erling Haaland két góljával bő félóra után fordított Pep Guardiola együttese. 

A norvég csatár újabb elképesztő rekordot döntött, ugyanis korábban még senki sem volt képes arra, hogy 9 gólt szerezzen négy forduló alatt a Premier League-ben.

A City végül 2-1-re nyert, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!