Vágólapra másolva!
Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, azaz az Premier League ötödik fordulójában a tabellát hibátlan mérleggel vezető Manchester City a szintén veretlen Arsenalt fogadta. A kiváló iramú mérkőzésen a City 2-2-s döntetlent játszott az Arsenallal.

Mindössze nyolc percet kellett várni a City első góljára, ami ráadásul egy egész pályán átívelő, formás akció végén született a norvég csodacsatár, Erling Haaland jóvoltából. A fiatal támadónak minden sorozatot figyelembe véve

ez volt a 100. gólja a csapat színeiben, ehhez mindössze pedig csak 105 mérkőzés kellett neki. 

Pár perccel később egy szabadrúgást követően nem sok kellett a Citynek az előnye megduplázásához, ám Gündogan lövése a kapufán csattant végül.

A nagy iramú futballt az első negyedóra végén egy sajnálatos sérülés szakította meg hosszú percekre. A hazaiaktól Rodri lába tapadt le és úgy tűnt, hogy kiment a térde a játékosnak, aki csak hosszabb ápolás után tudta elhagyni a pályát (természetesen le kellett cserélni). Ez talán egy kicsit meg is zavarta a Cityt, mert a 21. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Martinelli indult meg a jobb szélen, majd a kapu előtt jól passzolt vissza középre, és 

ebben a szezonban először a kezdőben helyet kapott Carafioli hatalmas gólt lőtt, ezzel 1-1-re módosította az állást. 

Fotó: AFP / AFP or licensors/Arsenal's Italian defender #33 Riccardo Calafiori celebrates scoring the team's first goal with Arsenal's Brazilian midfielder #11 Gabriel Martinelli (L) and Arsenal's English midfielder #07 Bukayo Saka (R) during the English Premier League football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 22, 2024. 

Az egyenlítés után magasabb sebességre kapcsolt a City, volt olyan periódusa a meccs ezen szakaszának, hogy több mint 80%-ban volt a hazaiaknál a labda. Ugyanakkor ez inkább volt meddő mezőnyfölény, amely az első félidőre végére megfordult és inkább a vendégek kezdtek el nyomni és veszélyeztették a City kapuját. Sőt, a 46. perc elején egy szögletet követően

Gabriel ugrott a legmagasabbra és fejelt a kapuba, ezzel 2-1-re fordított az Arsenal. 

Amikor már mindenki azt hitte, hogy semmi nem fog történni az első félidő hosszabbításában, akkor egy vitatható ítéletet (lökés után) követően Trossard megkapta a második sárga lapját, így 10 emberre fogyatkoztak a vendégek a második 45 percre.

Ahogy arra számítani lehetett, az emberelőnybe került City hatalmas nyomás alá helyezte a vendégeket. 12 perc után 91%-os!!! labdabirtoklási fölény mellett lényegében egy kapura folyt csak a játék, az Arsenal a félpályát nem lépte át. Már nem az volt a kérdés, lesz-e még hazai gól a mérkőzésen, hanem az, hogy mikor. 

Azonban az Arsenal védelme elképesztő koncentráltsággal tette a dolgát, tényleg mind a 10 játékos háttal a kapujának védte a 2-1-s vezetést, ráadásul a vendégek kapusa, Raya mindent hárított, egészen a 98. percig. 

Ekkor egy szögletet követően a csereként beállt Stones 2-2-re módosította az állást, ami már nem is változott a lefújásig.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!