Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szélső győztes mérkőzésen mutatkozhatott be a török Galatasaray csapatában. Méghozzá nem is akármilyen meccsen, hanem a Süper Lig legnagyobb és a világ egyik legtüzesebb hangulató rangadóján.

Sallai Roland szeptember 13-án igazolt át hivatalosan a Bundesligában szereplő SC Freiburgból, a legeredményesebb és legfényesebb múltú török sztárcsapatba, a Galatasarayba. Így a 17-i Gaziantep elleni meccsen még érthetően nem léphetett pályára, a Fenerbahce elleni csúcsrangadón azonban már bevetésre kész volt.

Fenerbahce v Galatasaray - Turkish Super Lig, Sallai Roland
Sallai Roland (jobbra) a legnagyobb rangadón kóstolt bele a török foci hangulatába
Fotó: Anadolu via AFP

Okan Buruk vezetőedző a kispadra ültette a magyar játékost, míg a Napolitól megvett nigériai csatár, Victor Osimhen ott volt a kezdőben a legendás Ülker (korábban Sükrü Saracoglu) stadionban. Ahol a 20. percben elnémult egy pillanatra a hazai tábor, amikor Dominik Livakovic öngóljával vezetést szerzett a Galata. Hogy aztán megint elcsendesedjenek, amikor Dries Mertens kettőre növelte a vendégek előnyét.

A 60. percben Gabriel Sara döntötte el a meccset, Edin Dzeko három perccel később született gólja már csak szépségtapasz volt.

Sallai Roland a 75. percben első csereként lépett pályára, Mertenst váltotta, és a következő 22 percben próbálta magát minél hasznosabbá tenni.

A meccsen a két csapatnak összesen 41 kapura lövése volt (ezt 27-14-re nyerte a Fener), Karaoglan játékvezető pedig összesen 9 sárga lapot osztott ki.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!