Vágólapra másolva!
Barcelona 19-es számú büntetőbírósága bűnösnek találta Hugo Mallót, a Celta Vigo csapatának korábbi csapatkapitányát, akit azért vádoltak meg szexuális visszaéléssel, mert egy 2019-es bajnoki mérkőzésen megérintette az Espanyol kabalafigurájának a mellét.

A bűntett 2019. április 24-én történt, amikor az Espanyol fogadta a Celta Vigót a La Liga 24. fordulójában. A kezdő sípszó előtt a két csapat játékosai kezet fogtak egymással, a katalán együttese focistái mellett pedig ott voltak az Espanyol madárnak öltözött kabalafigurái. A Celta Vigo csapatkapitányként Hugo Mallo érkezett elsőnek hozzájuk, a vád szerint pedig pedig megérintette az Espanyol kabalafigurájaként dolgozó nő mellét. 

La Liga Santander. Deportivo de La Coruña - Celta de Vigo
Hugo Mallo ártatlannak vallotta magát
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Manuel Alvarez Rey

Salvador Roig Tejedor bíró 1000 eurós pénzbírságot szabott ki Mallóra az erkölcsi kár megtérítéseként, ami a 11 oldalas ítéletben is szerepel. Emellett a 33 éves focistának 20 hónapon keresztül napi tíz euró pénzbírságot (összesen 6000 euró) és eljárási költséget is kell fizetnie, ami így összesen 7000 eurójába kerül majd. 

A vádlott libidós hangulatának kielégítése és az áldozat szexuális identitásának aláásása érdekében kezeit a kosztümje alá téve megérintette a melleit

– idézi a Marca a bírót, aki hangsúlyozta, hogy a panaszosnak nem volt oka arra, hogy megkárosítsa a vádlottat.

A galíciai csapat egykori játékosát 2019. július 10-én beidézték tanúskodásra, és tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ítélethirdetés után pedig a közösségi oldalán reagált a bíróság döntésére, és meg is osztotta a videót az esetről. 

RCD Espanyol v Deportivo Alaves - La Liga Santander
Hugo Mallo állítólag megfogdosta az Espanyol kabaláját
Fotó: NurPhoto via AFP/Joan Valls

Mallo az Instagram-posztjában leírta, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen, mellette pedig hangsúlyozta, hogy a kézfogások után a keze talán megérinthette a papagáj derekát, azt viszont tagadja, hogy a mellét bármilyen szinten megérintette volna. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!