Vágólapra másolva!
Egy családi tragédiából egy közösségi összefogás lett, amelynek révén a még mindig gyászoló család a Liverpool hétvégi mérkőzésén a több tízezer szurkolóval együtt emlékezhet meg a 11 évesen meghalt kisfiáról.

Rendkívül szomorú és egyben megindító történetről számolt be a Mirror. Egy Liverpool szurkoló családban a kis Olivert rendkívül fiatalon, mindössze nyolc évesen egy roppant ritka, halálos betegséggel diagnosztizálták. Az úgynevezett MND általában idősebb felnőtteket érint. Kathryn, az édesanya így idézte fel a napot, amikor megkapták a tragikus hírt: 

„Számomra, Noah-nak és Lee-nek nagyon megrázó volt. Oliver akkor nyolc éves volt. A betegséget egy hihetetlenül ritka, spontán kialakuló gén, az SPTLC2 okozta. Világszerte mindössze nyolc olyan gyermeket azonosítottak, akinek az MND-jét ez a gén okozta”.

Kathryn azt is elmesélte, hogy a kisfia milyen bátran nézett szembe a betegségével: „Nem tudom, mit mondjak. Egy ideig nem mondtunk neki semmit. Elmondtuk, hogy a lábai azért gyengülnek, mert az MND az oka, és hogy sajnos nincs gyógymód, de az orvosok keményen dolgoznak azon, hogy találjanak egyet. Ez adott neki egy módot arra, hogy beszéljen arról, amin keresztülment. Soha nem kaptunk magyarázatot arra, hogy mit is jelent ez valójában, és ő sem kérdezte meg nyíltan. Nagyon bátor volt mindvégig”.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A Liverpool FC családi ügy volt Oliver és somerseti rokonai, köztük testvére, Noah és édesapja, Lee számára. 

Megpróbálták megszervezni Oliver első utazását az Anfieldre, amikor az egészségi állapota megromlott. Tragikus módon Oliver 2024. április 20-án, 11 éves korában elhunyt, mielőtt még jegyeket tudtak volna szerezni egy meccsre.

Kathryn az utolsó napjairól így nyilatkozott: „Néhány hétig kórházban voltunk az intenzív osztályon. Végül meghoztuk azt a nagyon nehéz döntést, hogy nem fogjuk levenni a lélegeztetőgépről. Átvitték a Charlton Farm nevű hospice-ba. Körülvettük őt. Megengedték nekünk, hogy bevigyük hozzá a két kutyánkat. Noah játszott vele a PlayStationön. Ahogy az ilyesmi lenni szokott, megpróbáltuk a lehető legszebbé tenni a számára az utolsó napokat.”

Mióta Oliver tragikus módon meghalt az az MND miatt, Kathryn fejest ugrott az adománygyűjtésbe, és egy vakmerő mutatványt hajtott végre. Leugrott egy repülőgépről, és több mint 3000 fontot gyűjtött össze a Motor Neurone Disease Association számára, egy hasonló szívfájdalommal küzdő anyuka tiszteletére. Kathryn, akit erőfeszítései mélyen összekötöttek Liverpoollal, útközben találkozott a Darby Rimmer MND Alapítvánnyal - egy olyan jótékonysági szervezettel, amely egyszerre támogatja a kutatást és nyújt mentőövet az MND-ben szenvedőknek. Az alapítvány Chris Rimmer, egy aintree-i lakos és egykori RAF-katonának állít emléket, akinek az MND-vel folytatott harca 38 évesen ért véget, valamint Maghulls Stephen Darby-nak, aki egykor a Liverpool FC büszke védője volt, amíg az MND visszavonulásra nem kényszerítette.

Az LFC Alapítvány által támogatott megható gesztus keretében Kathryn családja az adományozott jegyek jóvoltából szombaton az Anfield-en szurkolhat a Liverpoolnak a Nottingham Forest ellen. A remények szerint a mérkőzés 11. percében egyperces tapsot kap majd Oliver.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!