Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool remekül kezdte az idei szezont. A Jürgen Klopp helyére érkező Arne Slot remekül átalakította a csapat középpályáját, amelyben kulcsszerepet kapott a magyar válogatott csapatkapitánya is. Szoboszlai a Liverpool honlapjának adott interjúban beszélt beszélt az új szerepköréről, a középpályás társairól és arról, hogy milyen céljai vannak a szezonban.

A Liverpool az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve – Premier League, Bajnokok Ligája, Ligakupa – hét mérkőzést játszott, ezekből hatot megnyert. Ezeken a meccseken hatszor a Szoboszlai Dominik, Ryan Gravenberch és Alexis Mac Allister alkotta középpályás trió kezdett – az egyetlen kivétel a szerda esti West Ham United elleni 5-1-es Ligakupa-siker volt. 

Szoboszlai, Liverpool
Szoboszlai alapember a Liverpool csapatában
Fotó: AFP/Piero Cruciatti

Szoboszlai a csodatrióban

„Mindannyian hasonló játékosok vagyunk. 

Tudjuk, hogy megbízhatunk egymásban: mennek köztünk a helycserék, megértjük egymást, amint egymásra nézünk. Mindketten csodálatos játékosok, nagyon boldog vagyok, hogy velük játszhatok”

 – mondta el a véleményét Szoboszlai, amikor Gravenberch-ről és Mac Allisterről kérdezték. 

Szoboszlai elárulta, hogy a Liverpoolnak rendkívül intenzív volt a felkészülési időszaka, a szezont pedig jól kezdte a csapat. Igaz, a Liverpool kikapott a Nottingham Forest elleni bajnoki meccsen, de a magyar középpályás hangsúlyozta, hogy a futballban mindig megesnek ilyen botlások. 

A Liverpool remekül kezdte a szezont, pedig sokan azt hitték, Jürgen Klopp távozása után gödörbe kerülhet a csapat. 

Örülünk, hogy kívülről így néz ki, de amikor megérkeztem tavaly nyáron, a játékosok sokat segítettek a beilleszkedésben, és ezért ment olyan gyorsan. Megmutattuk, hogy még a változásokkal együtt is jó csapatot tudunk alkotni”

 – folytatta Szoboszlai, arra célozva, hogy az új edző beilleszkedésében komoly szerepet játszottak a játékosok. 

Ezt a képet osztotta meg Szoboszlai Klopp távozása után 
Fotó: szoboszlaidominik@instagram 

Szoboszlai az idei szezonban előrébb tolva játszik, ezzel pedig sokkal több veszélyt jelenthet az ellenfelek kapujára. 

Szeretnék több gólt lőni és több gólpasszt adni. Remélem, ha jó labdát adok, akkor elöl olyan játékosok lesznek, akik értékesítik azokat. A szerepem egy kicsit más, mint tavaly, de továbbra is mindent meg fogok tenni a csapatért. Még ha nem is olyan kiemelkedőek a statisztikáim, ennél fontosabb, hogy a csapat nyerjen”

 – folytatta a 23 éves középpályás. 

Szoboszlai az előző szezonban többször hangoztatta, hogy minden lehetséges trófeát meg akar nyerni a Liverpoollal, de végül "csak" egy Ligakupa-győzelem jött össze. A magyar válogatott csapatkapitánya az idei szezonra óvatosabban fogalmazott. 

Tavaly túl sokat beszéltem címekről. Persze nyertünk egy trófeát, és majdnem a végéig versenyben voltunk minden sorozatban. Meccsről meccsre haladunk: akár még 65 meccsünk is lehet ebben a szezonban, szóval nagyon kemény idény vár mindannyiunkra. Minden versenysorozatban ott akarunk lenni – a Bajnokok Ligájában, a Ligakupában, a Premier League-ben és az FA Kupában is”

 – mondta Szoboszlai, akit végezetük a szombat esti Wolverhampton elleni meccsről kérdeztek.

Szoboszlai, Liverpool
Szoboszlai az AC Milan elleni BL-meccsen szerezte meg a szezonbeli első gólját
Fotó: AFP/Piero Cruciatti

„Mindig nehéz ott játszani. Tavaly 1-0-s hátrányban voltunk, aztán sikerült a magunk javára fordítani a meccset, de még ha rosszul is kezdték ezt a szezont, győzni akarnak ellenünk, és keményen fognak küzdeni ezért. De mi is készen állunk arra, hogy még keményebben küzdjünk” – tette hozzá Szoboszlai, aki szerdán kispados volt a West Ham United elleni Ligakupa-meccsen, így a Wolves otthonában minden bizonnyal ismét kezdeni fog. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!