Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool komolyan fontolgatja, hogy leigazolja a Bournemouth csapatától a 21-szeres magyar válogatott Kerkez Milost.

A Liverpoolnál már egy ideje téma a védelem bal oldalának megerősítése, ugyanis a skót Andy Robertson már betöltötte a 30. életévét, ráadásul a helyét se nagyon találja a nyáron kinevezett Arne Slot rendszerében. Cserének ott van Konsztandínosz Cimíkasz, azonban a görög játékosnak óriási hiányosságai vannak védekezésben, így az már régóta nyilvánvaló, hogy ő sosem lesz első számú opció Liverpoolban.

Szoboszlai és Kerkez a válogatott mellett klubszinten is együtt harcolhatnak
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Teamtalk azt írja, hogy Arne Slot és a szakmai stáb szeretné tovább erősíteni a csapatot, ráadásul van egy lista is, amelyen folyamatosan felbukkan a magyar válogatott Kerkez Milos neve is. 

A 20 éves balhátvéd tavaly nyáron igazolt a Bournemouth-hoz, így megvan már a kellő tapasztalata a Premier League-ben, nem mellesleg a holland AZ Alkmaar együttesétől igazolt Angliába, így a Liverpool edzője is láthatta őt játszani, amikor még a Feyenoord kispadján ült. 

Kerkez Milos első angliai szezonja remekül sikerült. 33 mérkőzésen kapott lehetőséget a Bournemouth-ban, a teljesítményével pedig felkeltette a Manchester United és a Chelsea figyelmét is. A szakértők szerint meglepő lenne, ha a magyar válogatott futballistát nem vinné el hamarosan egy topcsapat. 

Kerkezért 2023 nyarán 17,9 millió eurót fizetett a Bournemouth, a magyar védő piaci értékét 20 millió euróra becsüli a Transfermarkt, azonban ha a Premier League-en belül váltana klubot, akkor az átigazolási díja sokkal magasabb lenne. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!