Vágólapra másolva!
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Premier League egykori kiválósága, a korábbi 83-szoros ghánai válogatott futballista, John Paintsil.

A Fulham, a West Ham United és a Leicester City egykori sztárja jelenleg a ghánai válogatott edzői stábjának a tagja, szombaton pedig egy kupamérkőzést tekintett meg Otto Addo szövetségi kapitánnyal és Fatawu Dauda kapusedzővel az afrikai ország fővárosában, Accrában – írja a The Sun. A ghánai válogatott szakmai stábjának tagjai együtt indultak haza, ám útközben autóbalesetet szenvedtek Tarkwa közelében, miután összeütköztek egy kisteherautóval.

gera zoltan, john paintsil
John Paintsil (b) három éven át volt Gera Zoltán csapattársa a Fulhamben
Fotó: AFP

A Ghánai Labdarúgó Szövetség közleményből kiderült, hogy Paintsilék elkerülték a frontális ütközést, de a baleset során a terepjáró teljesen összeroncsolódott, a három edző pedig súlyosan megsérült az ütközésben, így mindegyiküket kórházba szállították. A legfrissebb hírek szerint az állapotuk stabil, de további vizsgálatok várnak még rájuk. A ghánai válogatott csütörtökön Angolával, míg négy nappal később Niger ellen lép pályára.

Paintsil a 2006-os világbajnokság után igazolt Angliába, miután a West Ham United szerződtette a Hapoel Tel Avivtól. A londoni együttesben csupán 19-szer játszott, majd a 2008-ban a Fulhamhez került, ahol többek között Gera Zoltán csapattársa is volt. A londoniaknál gyorsan alapemberré vált, a 2008/2009-es szezonban pedig kulcsszerepe volt abban, hogy a csapat a rekordnak számító hetedik helyet szerezte meg az angol élvonalban. 

A ghánai válogatottban 88 alkalommal szereplő Paintsil ugyancsak tagja volt a Fulham 2010-ben Európa-liga döntőig menetelő csapatának, majd egy évvel később a Leicester Cityhez szerződött, ám a napokban elhunyt svéd edzőlegenda, Sven-Göran Eriksson irányítása kevés lehetőséghez jutott. karrierje során összesen 94 meccsen lépett pályára a Premier League-ben, ezekben egy gólpasszt jegyzett. Pályafutását 2016-ban fejezte be, majd a dél-afrikai Kaiser Chiefsnél kezdett edzősködni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!