Vágólapra másolva!
A házigazda Újpest 0-0-s döntetlent játszott a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

Az Újpest a múlt heti Magyar Kupa-meccsén és a legutóbbi, Diósgyőr elleni bajnokiján egyaránt 7-0-ra nyert, így a lila-fehérek szurkolói ezúttal is abban reménykedtek, hogy győzni fog a csapatuk. A két, nyáron igazolt magyar válogatott focista, Horváth Krisztofer és Fiola Attila is először kezdett bajnokin az újpestieknél, amely a miskolci riválisával szemben az NB I tabelláján egypontos előnyben várta a bajnokit. Az első félidőben leginkább a mezőnyben folyt a játék, az Újpest ugyan próbált támadni, de veszélyes helyzetig nem jutott el Bartosz Grzelak vezetőedző együttese sem.

NB I, Újpest, DVTK, Diósgyőr
Óriási küzdelmet hozott az Újpest és a Diósgyőr NB I-es meccse
Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub

Eseménydúsabbá vált a szünet után az Újpest és a Diósgyőr NB I-es meccse

A második félidő ijesztő pillanatokkal kezdődött, Gera Dániel és Tom Lacoux összefejelése után ugyanis a DVTK magyar focistája a földön maradt. Ám felépült, és tudta folytatni is a játékot. Olyannyira, hogy a 67. percben 

éppen Gera szerzett vezetést a diósgyőrieknek, ám videózás után ezt a gólt elvették a vendégektől, 

amiért a labda átvételénél kézzel is hozzáért a labdához. A DVTK játékosai felháborodottan fogadták Bognár Tamás játékvezető ítéletét a felvétel megtekintése után.

A hajrához közeledve inkább a miskolciak voltak veszélyesebbek, a 78. perctől (Lacoux ekkor kapta meg a második sárga lapját) emberelőnyben is futballoztak. Végül azonban hiába volt nyolcperces hosszabbítás, érvényes gólt egyik kapunál sem láthatott a közönség – elsősorban az újpesti kapus, Riccardo Piscitelli védéseinek, és a túloldalon Horváth Krisztofer kihagyott helyzetének köszönhetően.

A döntetlennel a két csapat között megmaradt az egypontos különbség az OTP Bank Liga tabelláján: az Újpestnek 10, a DVTK-nak 9 pontja van hét forduló után.

OTP Bank Liga (NB I), 7. forduló: 

Újpest FC – Diósgyőri VTK 0-0
gól: -
piros lap: Lacoux (78.)

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!