Vágólapra másolva!
Szeptember 7-én került sor egy felkészülési mérkőzésre az NB III-as Dorog és az első osztályban szereplő Újpest között, és ezen a meccsen olyat tettek a vezetőedzők, amelyek miatt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mindkettőjüket Fair Play-díjra jelölte.

A Dorog otthonában volt a találkozó, amelyen végül a lila-fehérek 4-0-ra győztek. Ami azonban ennél sokkal fontosabb ezzel kapcsolatban, hogy a találkozó 75. percében a dorogi Barna Gergő megsérült, és a hazaiaknak ekkor már nem volt cserelehetőségük, így tíz emberre fogyatkoztak. 

Ekkor az Újpest mestere, Bartosz Grzelak komótosan átsétált a vendéglátók kispadjához, és felajánlotta, hogy a maradék bő negyedórában az Újpest is eggyel kevesebb emberrel lesz a pályán.

A dorogiak mestere Bekő Balázs a nemes gesztust hasonlóval viszonozta, mivel látta, hogy a negyedik kerületiek ekkorra már rengeteg fiatal játékossal futballoztak, ezért azt mondta, nem szívesen venné el tőlük a játékperceket, így nem kíván élni a felajánlással. 

A MOB ezért a jelentsorért mindkét trénert felterjesztette a Fair Play-díjra, a döntést pedig ezzel kapcsolatban majd 2025. elején hozzák meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!