Élő:
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 2-1-re kikapott az újonc ETO FC Győr csapatától, így Borbély Balázs együttese már öt meccs óta veretlen az NB I-ben, míg Márton Gábor csapata a legutóbbi három meccsét elveszítette.

Szép, napos időben mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, majd az első negyedóra végén a zalaegerszegiek kapufás lövéssel veszélyeztettek, a következő támadásból pedig a győriek előtt adódott gólszerzési lehetőség.

A félidő felén túljutva vezetéshez jutott a hazai csapat: labdaszerzést követően Kiss passzolt a keresztbe mozgó Croizet-hoz, aki a balösszekötő helyéről, 11 méterről futtából kilőtte a jobb alsó sarkot. 

A ZTE birtokolta többet a labdát és támadóbb felfogásban is játszott ellenfelénél, de kevés gólhelyzetet tudott kialakítani, míg a másik oldalon nem volt védeni valója Gundel-Takácsnak.

Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, az elsőben a ZTE, a másodikban a Győr irányított. A szünet után aktívabban futballozott a vendégcsapat és nyolc perc elteltével nagy helyzetben akár egyenlíthetett is volna, de Stefulj közeli lövését védte a hazai kapus. 

Az első cserék a játékrész felénél következtek, majd a Győr egyenlített, egy beadás után Bitri ollózva vette be a zalaiak kapuját. Újabb hazai cserék után Bumba már a vezetést is megszerezte a vendégeknek egy jobb oldali beadás után.

Győzelmével a Győr már öt meccs óta veretlen az NB I-ben, míg a Zalaegerszeg a legutóbbi három meccsét elveszítette. 

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-ETO FC Győr 1-2 (1-0)
ZTE Aréna, 3012 néző, v.: Kovács
Zalaegerszeg: Gundel-Takács - Evangelu, Várkonyi, Csóka - Szendrei, Kiss B. (Ipalibo, 69.), Sankovic, Sajbán (Medgyes, 69.), Mim (Fucak, 87.) - Croizet (Csonka, 81.), Dénes (Spoljaric, 81.)
Győr: Gyurákovics - Marku, Bitri, Szépe, Heitor, Stefulj - Szahli (Bumba, 69.), Tóth R. (Anton, 68.), Ouro (Boldor, 94.), Gavric (Diarra, 68.) - Benbuali (Krivokapic, 88.
gólszerzők: Croizet (25.), illetve Bitri (72.), Bumba (82.)
sárga lap: Csóka (85.), illetve Bitri (39.), Marku (50.), Stefulj (94.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!