Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid szurkolói a jövőben nem viselhetnek a fővárosi alakulat stadionjában olyan ruhadarabot, amely elrejti az arcukat - adta hírül az MTI.

A tilalmat a spanyol futball klub az után vezeti be, hogy a hazai drukkerek viselkedése miatt vasárnap este félbeszakadt a Real Madriddal vívott, végül 1-1-es döntetlennel zárult bajnoki örökrangadó. A játék mintegy húsz percig szünetelt annak nyomán, hogy az Atlético szélsőséges hívei 0-1-es állásnál, a második félidő közepén különféle tárgyakat dobáltak a pályára, a játékvezető pedig a botrányos közjáték miatt az öltözőbe küldte a csapatokat.

Fotó: AFP / AFP or licensors/Atletico Madrid's French forward #07 Antoine Griezmann (L) is challenged by Real Madrid's Uruguayan midfielder #08 Federico Valverde during the Spanish league football match between Club Atletico de Madrid and Real Madrid CF at the Metropolitano stadium in Madrid on September 29, 2024. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)

A hazai ultrák hangadói a derbi előtt arra szólították fel társaikat, hogy viseljenek maszkot, mert akkor elkerülhetik, hogy azonosítsák őket a hatóságok. Az Atlético mostani bejelentése szerint hamarosan beépítik a klub belső szabályzatába minden olyan ruhadarab stadionon belüli használatának tilalmát, amely alkalmas a személyazonosság elfedésére.

A szabályt megszegő szurkolókat eltávolítják a nézőtérről, s megfosztják őket klubtagságuktól - áll a madridiak közleményében.

Nyolc forduló után az Atlético 16 ponttal harmadik a La Ligában a 18 pontos Real Madrid és a 21 ponttal éllovas FC Barcelona mögött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!