Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában az Olympique Lyonnais odahaza 2-2-es döntetlent játszott az AJ Auxerre-rel, de van esély rá, hogy újra kell majd játszani a találkozót.

A francia bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén még az első félidő hosszabbításában a nyári Európa-bajnokság társgólkirálya, a georgiai Georges Mikautadze büntetőjével szerezte meg a vezetést a Lyon, mindezt nem akármilyen körülmények között. A tizenegyest videózás után ítélte meg a játékvezető, azt követően, hogy az Auxerre játékosa, Gideon Mensah megrúgta Mikautadzét a tizenhatoson belül. Ám, mire a szabálytalanság megtörtént, az asszisztens és a bíró is kirúgást jelzett, mondván, hogy korábban kikanyarodott a labda a beívelésnél. Ennek ellenére jött a videóbírózás, és a játékvezető megadta a büntetőt, amelyet a georgiai csatár értékesített.

Lyon, Georges Mikautadze,videóbíró, Auxerre, francia bajnokság
A lyoni Georges Mikautadze a videóbíró segítségével megadott büntetőt értékesítette, majd duplázott az Auxerre elleni francia bajnokság meccsén, de mindkét gólja semmissé válhat
Fotó: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

A videóbírós ítélet után újrajátszhatják a Lyon-Auxerre-t

Az eset után aztán az Auxerre csapatkapitánya, Jubal Junior kérésére jegyzőkönyvet töltött ki a játékvezető – a francia bajnokságban erre lehetőség van, a csapatok kérésére a bíró egy ilyen dokumentumot ír, amelyet aztán a mérkőzés után a szövetség megvizsgál. Mikautadze később a második félidőben is szerzett egy gólt, az Auxerre azonban kettőt, így 2-2-es döntetlennel zárult a meccs. Ám amennyiben az eset felülvizsgálata után úgy döntenek, hogy valóban hibázott a játékvezető azzal, hogy az eredeti döntését felülbírálva büntetőt ítélt, úgy újrajátszhatják a bajnokit.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!