Vágólapra másolva!
Elképesztő gólt szerzett a Manchester City csatára, Erling Haaland, aki a Bajnokok Ligájában, a Sparta Praha ellen idézte fel Zlatan Ibrahimovicot.

A City nagyon simán, 5-0-ra nyert, Haaland pedig olyan gólt szerzett, amire Ibra is csettintene. Pep Guardiola csapata 1-0-ra vezetett Phil Foden góljával, amikor érkezett Haaland, aki Savinho beadása után nehezen leírható, akrobatikus mozdulattal lőtt gólt.

Foden a meccs után elmondta, hogy ő a gyúrópadon végezte volna egy ilyen mozdulat után. „Mondtam neki a meccs után, hogy ha ezt én próbáltam volna meg, akkor biztosan meghúzom magam. Nem tudom, hogy csinálja, igazi szörnyeteg. Nem ez az első ilyen gólja, olyan dolgokat tud, amire senki más nem képes” – lelkendezett Foden.

A rivális Manchester United korábbi hátvédje, Rio Ferdinand, a legendás svéd csatárhoz, Zlatan Ibrahimovichoz hasonlította Haalandot. „Ez Zlatan Ibrahimovicot idézte. A testét képes úgy használni, ahogy nagyon kevesek. Ismerned kell a testedet, és pontosan tudnod kell, hogy mit bír ki és mit nem. Nyilvánvalóan sok mindent csinál a pályán kívül is, ami lehetővé teszi számára, hogy ezt megtegye. Hihetetlen az ereje és a rugalmassága” – mondta Ferdinand.

A Manchester City 5-0-s győzelmével már hét pontos a Bajnokok Ligája első három fordulója után, Haaland pedig 12 fellépésén 13 gólnál jár ebben a szezonban.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!