Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottság közel 60 ezer euróra megbüntette a Ferencváros labdarúgócsapatát, a szurkolóit pedig egy idegenbeli mérkőzésről kitiltotta. Utóbbi büntetést két évre felfüggesztették.

Az UEFA közleményében azt írják, hogy a Fradi a 9 ezer eurós (3.6 millió forint) büntetést kapott a csapat tagjainak (legalább 6 játékos és/vagy stábtag) helytelen magatartásáért az Anderlecht elleni idegenbeli meccsen. Ezen felül a szövetség vizsgálatot indított a magyar csapat ellen a pirotechnikai eszközök használata, valamint a pályára dobált tárgyak miatt. 

Fotó: Belga via AFP/Bruno Fahy

Az UEFA ezen felül 10500 euróra (4.2 millió forint) büntette a Fradit, miután a szurkolók súlyos károkat okoztak az Anderlecht stadionjában. A közleményben azt írják, hogy a magyarok négy széket és egy wc-t tettek tönkre, ezért a Fradinak 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a belga klubbal az okozott károk rendezésének ügyében. 

Végezetül a Ferencvárost 40 ezer euróra (16 millió forint) büntette az UEFA, miután a szurkolók tűzijátékot csináltak az Anderlecht stadionban. Ráadásul a Fradi-szurkolókat eltiltották egy idegenbeli mérkőzésről is, ezt a döntést azonban kétéves próbaidőre felfüggesztették. 

A Ferencváros az Európa-liga alapszakaszának első fordulójában 2–1-es vereséget szenvedett az Anderlecht vendégeként, majd Groupama Arénában a Tottenham Hotspur nyert ugyanilyen arányban. A harmadik fordulóban a Fradi a francia Nice-t fogadja, a következő idegenbeli El-mérkőzése pedig a Dinamo Kijev ellen lesz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!