Vágólapra másolva!
Senki sem gondolta volna, mekkora botrányt kavar az, hogy Jürgen Klopp a Bundesliga egyik élcsapatának, az RB Leipzignek egyik főnöke is lesz, ugyanis a német szakember a Red Bull nemzetközi sportigazgatója. A dühös német drukkerek a döntés óta folyamatosan szidják a Liverpool volt edzőjét.

Egyre nagyobb a felháborodás Németországban azóta, hogy kiderült: Jürgen Klopp a Red Bull nemzetközi sportigazgatója, és az osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai vezetője lesz. Az RB Leipzig drukkerei kivételével az egész ország futballközössége Klopp ellen fordult, a gyűlölet hullámai magasra csaptak.

Pedig Klopp még munkába se állt: csak januártól kezdi meg tevékenységét, részben Lipcsében. A Red Bull nagyvállalatot a német fociszurkolók többsége utálja. Pont azért, mert szerintük a lipcsei csapat felemelkedésében nem a szakma, hanem kizárólag a pénz játszotta a főszerepet. Másképp fogalmazva: a Red Bull Leipziget nem tekintik igazi focicsapatnak, hiába szerepel évek óta kiemelkedően a Bundesligában.

A Ruhr Nachrichten című újságban jelentek meg a dühös szurkolói kommentek. Egy dortmundi drukker, Jochen Scholz azt írta, hogy Klopp ezzel a döntéssel saját szobrát rombolta le Németországban. Ingo von Niet szerint Klopp igazolása volt az utolsó csepp a pohárban, a romantika a fociban megszűnt létezni. Az újság szerkesztője, Kevin Pinnow kommentárjában azt írta, hogy Klopp minden örökségét elpuszította és mostantól ellenséges személy lett a német drukkerek között. "Senki sem hitte, hogy mindez megtörténhet" - írta Pinnow, majd így folytatta: Hazugság, hogy Klopp szeptember elején megengedte a Dortmundnak, hogy gálamérkőzést rendezzen a tiszteletére, pedig az edzővarázsló akkor már biztosan tudta, hogy a Red Bull szolgálatába áll.

A Westdeutsche Allgemeine Zeitung ugyanezt állította volt. A magazin a következő címet adta: Jürgen Klopp minden rosszat képvisel, minden olyan dolgot, ami a fociban megengedhetetlen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!