Vágólapra másolva!
A magyar futsalválogatott a második mérkőzését is megnyerte a sportág első női világbajnokságának szarajevói selejtező tornáján - adta hírül az MTI.

Frank Tamás együttese a szerdai nyitányon 3-2-re legyőzte a norvégokat, csütörtökön pedig a fehéroroszok következtek, akiket korábban mindkét találkozójukon legyőzték a magyarok. Krascsenics Csilla már a harmadik percben betalált, majd a tizedikben ismét ő volt eredményes. A szünet előtt még Gajzágó Flóra ls Fábián Rebeka is gólt szerzett, így 4-0-val vonultak a csapatok az öltözőbe. 

Térfélcsere után Gajzágó a második találatát szerezte, majd a vége előtt Hardon Rita is feliratkozott az eredményjelzőre, míg az ellenfél elvétve jelentett veszélyt a magyar kapura. 

A magyar csapat szombaton a házigazda bosnyákokkal csap össze. A selejtezőcsoport első helyezettje jut a rájátszásba, ahol másik öt minitorna győztese, valamint kiemeltként Portugália és Spanyolország alkotja majd a mezőnyt. Az elitkörben a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják, ezeknek az első két-két helyezettje biztosítja majd a helyét a Fülöp-szigeteken jövő év november 21. és december 7. között sorra kerülő világbajnokságon. Az első női vb-n 16 nemzet vesz részt, mindegyik selejtezőzónából érkeznek majd csapatok. Eddig a házigazda Fülöp-szigetek mellett Új-Zéland szereplése biztos. 

Futsal, női vb-selejtező, 2. forduló: Magyarország-Fehéroroszország 6-0 (4-0), a magyar csapat gólszerzői: Krascsenics (3., 10.), Gajzágó (13., 32.), Fábián (17.), Hardon (40.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!