Vágólapra másolva!
Erik Ten Hag edzői pozíciója továbbra is a levegőben lóg, miután hat órán át tárgyaltak a United vezetői Londonban. Ugyanakkor a holland szakember a nemzetközi szünetben szabadságra ment, és biztos abban, hogy nem fogják a Manchester United menedzseri pozíciójából kirúgni a Brentford elleni visszatérés előtt.

A kisebbségi tulajdonos Sir Jim Ratcliffe az INEOS Knightsbridge-i központjában tartott megbeszélést, és a menedzser pozíciója is vélhetően napirenden volt. A Manchester United egy hét múlva, szombaton a Thomas Frank vezette Brentfordot fogadja a szünet utáni első Premier League-meccsén, és a Mirror szerint a bajba került Ten Haghoz közeli források egyetértettek abban, hogy a holland edző már erre a mérkőzésre koncentrál. A tervek szerint a jövő hét elején visszatér Carringtonba, hogy megkezdje a felkészülést a csapattal.

Manchester United
A Manchester United nem a legszebb napjait futja a Premier League-ben. Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Emellett a források azt is mondták a Mirrornak, hogy a klubnál minden a szokásos módon zajlik a Ten Haggal való találkozót követően, és úgy tűnik, hogy az edző haladékot kapott.

A tréner azonban tisztában van azzal, hogy a United eddigi legrosszabb Premier League-szezon kezdetét követően az eredményeknek és a teljesítménynek is javulnia kell.

Ten Hag némileg rendbe tette a dolgokat, miután az Európa Ligában 3-3-as döntetlent ért el a Porto ellen, majd vasárnap gól nélküli döntetlent játszott az Aston Villa ellen, de az eredmények nem sokat segítettek abban, hogy csökkenjenek a pozícióját övező heves találgatások. A United hét meccsből mindössze két győzelemmel - és mínusz hármas gólkülönbséggel - a 14. helyen áll az élvonalban, Ten Hag állása pedig komoly veszélyben van emiatt. 

Sok a kérdés a Manchester United körül

Ratcliffe mellett Joel Glazer társelnök, Omar Berrada vezérigazgató, Dan Ashworth sportigazgató, Jason Wilcox technikai igazgató és Sir Dave Brailsford igazgató is részt vett a csúcstalálkozón. A United szűkszavúan nyilatkozik a lehetséges eredményekről, de a Ten Hag jövőjéről szóló nyilatkozat hiánya arra utal, hogy jelenleg továbbra is ő marad a csapat élén. Ratcliffe azonban nem állt ki nyilvánosan mellette, amikor a múlt héten megszorongatták, és ragaszkodott ahhoz, hogy a menedzserrel kapcsolatos döntés „nem az én döntésem”

A Mail Sport úgy tudja, Ten Hag sorsáról a milliárdos, Glazer és Brailsford dönt majd. 

A United állítólag óvakodik a spekulációk szításától, miután Thomas Tuchelt - egy korábbi célpontot - és Simone Inzaghit is kapcsolatba hozták az elmúlt napokban az állással. A klub Ruud van Nistelrooyhoz, Ten Hag egyik segítőjéhez is fordulhatna ideiglenesen, ha úgy döntenének, hogy még ebben a szezonban lépnének ez ügyben. A United-legenda a nyáron tért vissza az Old Traffordra segédedzőként.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!