Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben a Manchester United nem kereste meg eddig Thomas Tuchelt (és ez esetben valószínűleg jött volna Lőw Zsolt is másodedzőnek), Erik ten Hag pedig rövid szabadságon van, amíg a klub végrehajtó bizottsága Londonban ülésezik, hogy megvitassák a következő lépéseket.

Ten Hag, ahogy az a nemzetközi szünetben a hazájukat nem képviselő játékosokkal együtt szokás, néhány nap szabadságot vett ki, hogy feltöltődjön, és arra számít, hogy a nemzetközi szünet végén még mindig az Old Traffordon marad. 

Tuchel, akivel a United a nyáron a legmesszebbre jutott a stratégiai felülvizsgálat során Ten Hag esetleges leváltását illetően, egyelőre nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy átvenné a helyét az Old Traffordon. 

A vele folytatott megbeszélések már a pénzügyi egyeztetésig jutottak, mielőtt megszakadtak volna, és a United úgy döntött, hogy már a legjobb elérhető menedzser van a posztján.

Felmerült a lehetőség, hogy Ruud van Nistelrooy-t helyeznék ügyvezetőnek, de ezzel kapcsolatban két nagy kérdés merült fel: túl korán van még a szezonban, és milyen céllal - kinek a helyére állna beugrónak? A Unitednél dolgozó illetékesek nem akarnak szentimentális döntéseket hozni, és eltökéltek abban, hogy megfontoltan gondolkoznak. A keddi, régóta a naptárban szereplő végrehajtó bizottsági ülésen a klub három meghatározó személyisége, Sir Jim Ratcliffe, Sir Dave Brailsford és Joel Glazer vesz részt. Jelen lesz még Omar Berrada vezérigazgató, Dan Ashworth sportigazgató, Jason Wilcox technikai igazgató, Collette Roche operatív igazgató és Roger Bell pénzügyi igazgató is az ülésen.


A találkozót nem a United jelenlegi mélyrepülése miatt tartják, pedig az is igaz, hogy öt mérkőzés óta nyeretlenek az összes versenysorozatban, a bajnokságban pedig hét fordulót követően csak a 14.-ek. Ashworth, Berrada és Wilcox - utóbbi a vezetői csapat azon tagja, aki a legközelebb dolgozik a Ten Haggal olyan ügyekben, mint a játékmodell végrehajtása, és aki gyakran jelen van az edzések megfigyelésénél - feladata, hogy értékelje a teljesítményeket és a fejlődést - vagy annak hiányát.

„Még mindig hiszünk Erikben? Abszolút. Úgy gondoljuk, hogy Erik a megfelelő edző számunkra, és teljes mértékben támogatom őt.” 

- mondta Berrada. Ashworth hozzátette: „Úgy látom, az én feladatom az, hogy minden lehetséges módon támogassam őt, legyen szó akár operatív dolgokról, akár a toborzásról, akár az orvoslásról, akár a pszichológiáról, akár az edzőtermi folyamatokról, csak annyi a dolgom, hogy minél többet levegyek róla, hogy teljes mértékben az edző pályára és a mérkőzés taktikai tervére koncentrálhasson, hogy sikereket érjen el a Manchester Uniteddel.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!