Vágólapra másolva!
Az Európa-ligában két meccs után két ponttal áll a klub, míg a bajnokságban csupán héttel, ami csak a 13. helyre elég. E tények mellett némiképp furcsa nyilatkozatott adott a holland szakember, miszerint „fel kell nőniük és fejlődniük kell”, hogy a Manchester Unitednek esélye legyen arra, hogy trófeát nyerjen ebben a szezonban.

A csütörtöki napon az Európa-liga második körében a United hiába került kétgólos előnybe Portóban, a találkozót a portugálok 3-2-re megfordították és az angol klubnak csak a 91. percben szerzett góllal sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést. Az egyéni hibák sorozata sokba került a Unitednek, és Maguire (az egyenlítő találat szerzője) később a média előtt elismerte, a játékosok „mentális problémákkal” küzdenek, amikor gólt kapnak.

Amióta Ten Hag 2022-ben átvette az együttes vezetését,

egyetlen Premier League klub sem kapott három vagy több gólt egy mérkőzésen többször az összes verseny sorozatban, mint a Manchester United (24).

A Mail Sport kérdésére, hogy hogyan tervezi orvosolni a játékosok által bevallott mentális törékenységet, Ten Hag elmondta, sürgős javulásra van szükség, ha újabb trófeát akar elhódítani a Ligakupa és az FA-kupa mellé, amelyeket már elhozott az Old Traffordra.

Fotó: AFP / AFP or licensors/Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag reacts after the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 29, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / 

"Mi a mentális probléma? Van egy skála, egy spektrum, és ezt kell helyesen kezelni. Ebben a csapatban megvan az a hit, hogy nem adják fel. Tehát megvan ez a mentalitásuk, erős mentalitással rendelkeznek. De néhány más részen előre kell lépniük. Ha trófeákat akarsz nyerni, akkor bizonyos területeken mindenképpen fejlődnöd kell."  - mondta Ten Hag, aki most a vasárnapi, Aston Villa elleni idegenbeli mérkőzésre összpontosítja a figyelmét.

A holland szakember úgy megy a vasárnapi Aston Villa elleni mérkőzésre, hogy az általános vélekedés szerint az állása veszélyben van, ha nem tudja megismételni a United tavalyi szezonban a Villa Parkban elért győzelmét. Egyébként várhatóan a kisebbségi tulajdonos Sir Jim Ratcliffe is elrepül, hogy jelen legyen a meccsen. Miközben sokan sürgős forma javulást várnak, 

a vezetőedző ismét elmondta, a fejlődés, annak ellenére, hogy már harmadik éve van a csapat élén, nem azonnali, és azt várni, hogy az új játékosok, mint például az 50 millió fontos Manuel Ugarte, akit a Tottenham elleni gyenge teljesítménye után a padra ültettek Portóban, azonnal beinduljanak, állítása szerint „irreális”.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!