Vágólapra másolva!
Lionel Messi először lépett pályára az MLS rájátszásában, miközben csapata, az Inter Miami szintén először volt érdekelt ebben a szakaszban hazai pályán.

Az Inter Miami az MLS legnagyobb esélyese, ugyanakkor az amerikai ligarendszernek megfelelően rájátszás dönt a bajnoki címről, így lehetnek meglepetések. A Miami 74 ponttal ligacsúcsot állított fel az alapszakaszban, és 34 ponttal gyűjtött többet, mint aktuális ellenfele, az Atlanta. A Miami otthonában teljes telt ház várta a csapatokat, Messi külön kamerát kapott és a TikTokon közvetítették minden megmozdulását. 

Football: Major League Soccer (MLS) - Eastern Conference Semifinal First Leg: Inter Miami CF v Atlanta United FC
Messiék nyertek, de az argentin nem volt elég pontos a kapu előtt
Fotó: AFP

A meccs első gólját Luis Suárez szerezte, majd meglepetésre egyenlített az Atlanta, de végül Messi gólpassza után Jordi Alba lőtt bombagólt. A visszavágót november 3-án rendezik majd Atlantában. A továbbjutó már a legjobb nyolc közé kerül.

A meccsen Messi több gólt is szerezhetett volna, de Brad Guzan remekül védett. Az argentin két-három nagy helyzetét is fogta az amerikai kapus, egyszer pedig Messi a kapufát találta el.

Az Inter Miami számára az este rosszul alakult az utolsó percekben, hiszen megsérült Ian Fray, akinek már háromszor volt térdszalagszakadása és könnyen lehet, hogy a mindössze 22 éves játékos ezúttal is súlyos térdsérülést szenvedett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!