Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 9. fordulójának rangadóján a Ferencváros 3-1-re kikapott a Paks otthonában, ezzel elveszítette bajnoki veretlenségét a szezonban.

Az NB I-ben hibátlan mérleggel, hat győzelemmel rajtoló Ferencváros az előző idény ezüstérmeséhez, a Magyar Kupa-címvédő Pakshoz látogatott a kilencedik forduló rangadóján. 

Kiválóan kezdte a meccset Bognár György csapata, a második percben Dibusz óriási bravúrral védte Vécsei lövését, a kipattanót viszont Osváth kapásból a jobb alsó sarokba bombázta. 

A 6. percben ismét a Fradi korábbi játékosa, Vécsei veszélyeztetett egykori klubja ellen, egy szöglet után kapásból lőtt, Gartenmann azonban a gólvonalon mentett.

A bekapott gól után felpörgette a játékát Pascal Jansen csapata, a 22. percben Varga Barnabás került hatalmas ziccerbe egy szép labdaátvétel után, de nem tudta Kovácsik mellett ellőni a labdát. A 26. percben a paksiak kapusa nagyon rosszul mozdult ki egy szögletre, szerencséjére a védők kisegítették, így elkerülte a potyagólt.

A 35. percben újra a hazaiak szereztek gólt, Osváth jobb oldali beadása után Böde két védő között gyönyörűen fejelt a kapu bal oldalába. 

Az egykori ferencvárosi közönségkedvenc nem is ünnepelte látványosan a korábbi csapata ellen szerzett gólját, a paksi drukkerek viszont örömmámorban úsztak, mert csapatuk bő fél óra elteltével két góllal vezetett.

Böde gólja után Zachariassen lövését kellet védenie Kovácsiknak, ezt leszámítva a Fradi nem igazán tudott sok lehetőséget kialakítani, így meglepetésre a Paks vonulhatott kétgólos előny birtokában a szünetre.

IMG_4994, Paks, Ferencváros
A Paks két góllal vezetett a Fradi ellen a félidőben
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hármat is cserélt a szünetben Jansen, a brazil sztárigazolást, a Puskás Akadémia ellen mesterhármast szerző Saldanhát is beküldte a folytatásra. Az 57. percben közel állt a szépítéshez a Fradi, Saldanha felpörgetése után Kehinde lőtt kapásból, de Kovácsik résen volt és leért a rövid sarokra. 

A 62. percben már nem menekülhetett meg a bekapott góltól a Paks, Varga gyönyörű lekészítése után Kady Borges értékesítette a ziccert. 

A szépítés után is fokozta a nyomást az FTC, továbbra is nagy fölényben játszott a vendég együttes, ám mégis a hazai csapat szerzett újabb gólt. A 69. percben Osváth ismét remek labdát küldött középre, a csereként beállt Tóth Barna pedig az első labdaérintéséből szép gólt fejelt a kapu jobb oldalába.

A folytatásban az eredmény már nem változott, a Fradi 3-1-re kikapott Pakson, ezzel elszenvedte első vereségét a bajnokságban, de ennek ellenére is vezeti a tabellát.

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!