Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét kirúgta Szabó István vezetőedzőt.

A klub keddi közleménye szerint a felek a tatabányai edzőmérkőzés után ültek le ismét egyeztetni és értékelni, ennek eredményeként született meg a végleges döntés Szabó Istvánt jövőjéről.

Szabó Istvánnak elévülhetetlen érdemei vannak az utóbbi évek sikereiben, melyekkel örökre beírta magát a klub históriás könyvébe, éppen ezért a döntés sem volt könnyű" - 

idézte az MTI a klub honlapját.

Szabó István játékosként és edzőként is a KTE kötelékében kezdte meg pályafutását, a klub több nagy sikerének is tevékeny részese volt. Az első NB I-es korszakban pályaedzőként kupagyőzelmet aratott, majd 2012 tavaszán vezetőedzőként Ligakupa döntőbe jutott, illetve ötödik helyen végzett az élvonalban a csapattal.

Szabó István
Már nem Szabó István a Kecskemét edzője
Fotó: Reti Attila Photography (2022)/Reti Attila

Az 57 éves edző 2021 nyarán tért vissza az NB III-as feljutás után, és minden előzetes várakozást felülmúlva a következő idényben az élvonalba került a gárda. Újoncként első évében ezüstérmet nyert a csapat, melyre korábban még sosem volt példa a magyar futball történelmében. Az előző idényben a hatodik helyen zárt a Kecskemét, a mostani szezonban azonban kilenc forduló alatt csak öt pontot szerzett, így a tabella utolsó helyé szerénykedik.

"Ez egy gyerekkori szerelem, hiszen a labdarúgást is itt kezdtem a KTE-nél, és ez a rajongás már sosem fog csökkenni. Mindig hálás leszek a klubnak, hogy itt futballozhattam, itt kezdhettem el az edzői pályát, illetve az utóbbi három és fél esztendőért, amikor vezetőedző lehettem. 

Ezalatt együtt egy olyan csodát vittünk véghez, melyre korábban még nem volt példa. Feljutás, NB I-es ezüstérem, első nemzetközi siker, ezek mind élénken élnek bennem most is. Sokat kaptam a klubtól, a szurkolóktól. 

Különösen örülök annak, hogy kecskemétiként lehettem ennek részese, ami a drukkerek nélkül tényleg nem jöhetett volna létre" - nyilatkozta Szabó István, aki hozzátette, értéket teremtettek, hiszen ebben az időszakban öt játékost adott a klub a válogatottnak.

MTK, Kecskemét
Szabó Istvánnal szép sikereket ért el a KTE
Fotó: Reti Attila / facebook.com/kecskemetite

Tóth Ákos sportigazgató elmondta, rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést.

"A válogatott szünetnek úgy mentünk neki, hogy nem szeretnénk edzőt váltani, hittünk abban, hogy Szabó Istvánnal tudunk kijönni abból a gödörből, melybe belekerültünk az utóbbi időszakban, hiszen sok nagy csatát éltünk már meg együtt. 

Közösen kerestük a lehetőségeket, illetve azt, hogyan indulhatunk el egy eredményes úton. A tatabányai edzőmeccs után viszont ismét értékelnünk kellett, 

illetve elgondolkodnunk azon, hogy a rossz irányba mutató folyamatok megfordíthatók-e" - jegyezte meg.

A Kecskemét közleménye szerint az új vezetőedző személyéről konkrét, aláírt megállapodást követően tájékoztatják a szurkolókat és a közvéleményt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!