Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi úgy készítette fel a csapatát, hogy hétfőn három pontot szerezzen a bosnyákok vendégeként, de a végén az egynek is örülne, mert csapata így is a riválisa előtt maradna a Nemzetek Ligája-csoportban.

"A bosnyákok összességében a második félidőben jól játszottak a németek ellen, akiknek tudtak problémát okozni. Ennek megfelelően tiszteljük mostani ellenfelünket, de azért vagyunk itt, hogy pontot, pontokat szerezzünk" - jelentette ki a vasárnapi sajtótájékoztatón a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető. 

Képtelen vagyok úgy felkészíteni a csapatot, hogy az egy pont legyen a cél, hármat szeretnénk szerezni, de a végén az egy is jó lenne" -

tette hozzá a szövetségi kapitány.

Bosznia-Hercegovina – Magyarország, Nemzetek Ligája, magyar labdarúgó-válogatott, Bosznia-Hercegovina, Dibusz Dénes,  Magyar válogatott labdarúgó, DibuszDénes, Marco Rossi,  MarcoRossi
Marco Rossi győzelemre készül a bosnyákok ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Rossi ezzel arra utalt, hogy döntetlennel a magyarok a bosnyákok előtt maradnának a négyesben, így a közvetlen rivális csak úgy tudna előzni a novemberi dupla fordulóban, ha bravúrt érne el a két nagy esélyes, azaz a német vagy a holland együttes ellen - írja az MTI.

"Nem kedvelem a bunkerfocit, de van, amikor az vezethet eredményre, ezúttal viszont nem ez a cél, nem erre lehet számítani. 

Kiegyenlített meccset várok, mert ez a találkozó dönt arról, melyik gárdának lesz esélye a bennmaradásra" -

mondta az olasz szakember.

A hétfőn a 70. mérkőzésével Sebes Gusztávot maga mögött hagyva a szövetségi kapitányok örökrangsorának második helyére kerülő Rossi elmondta, biztosan nem Balogh Botond helyettesíti a megsérült Dárdai Mártont, mert a parmai védő vasárnap edzett először, ezért kockázatos lenne pályára küldeni.

Bosznia-Hercegovina – Magyarország, Nemzetek Ligája, magyar labdarúgó-válogatott, Bosznia-Hercegovina, Dibusz Dénes,  Magyar válogatott labdarúgó, DibuszDénes, Marco Rossi,  MarcoRossi
Marco Rossi hétfőn Sebes Gusztávot is megelőzi a szövetségi kapitányok örökrangsorában
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Mindig van nehézség, de aki itt van, azokra ugyanúgy számítunk. Nem keresünk kifogásokat. Mindenki hasznos, de senki sem pótolhatatlan" - 

fogalmazott arra reagálva Rossi, hogy éppen azokon a posztokon vannak sérültjei, ahol rotálni szokta a kezdőcsapatát. "Nekünk most a legfontosabb, hogy a korábban látott csapategység visszatért" - zárta mondanóját a szövetségi kapitány.

Dibusz Dénes többek között arról beszélt, hogy bő egy hónapja a Ferencvárossal a Borac Banja Luka ellen megtapasztalta, milyen nehéz Boszniában játszani, most is kemény meccsre számít. A Fradi kapusa kifejtette, nem olyanok a körülmények, mint a Puskás Arénában, de teljesen korrekt meccset lehet játszani a zenicai stadionban, mivel teljesen jó a talaja.

"Korábban valóban a szurkolók az álmukból felkeltve is tudták, hogy áll fel a védelem belső hármasa. Az elmúlt időszakban sok változás volt ebben, de akárki kerül be, tudja a feladatát. 

Az előző két meccsen bebizonyítottuk tudunk koncentráltan, összeszedetten, egymást kisegítve védekezni. 

Tehát azt a biztonságot meg tudja adni a hátsó alakzat, ami kell a csapatnak" - mondta Dibusz az előtte játszó védőkről. "Nekem is van egy feladatom, amit a lehető legjobban szeretnék megoldani. A legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen, ehhez pedig hétfőn nagy lépést tudunk tenni" - tette hozzá a Ferencváros kapusa.

Bosznia-Hercegovina – Magyarország, Nemzetek Ligája, magyar labdarúgó-válogatott, Bosznia-Hercegovina, Dibusz Dénes,  Magyar válogatott labdarúgó, DibuszDénes, Marco Rossi,  MarcoRossi
Dibusz Dénes kemény meccsre számít a bosnyákok ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A 33 éves kapus szerint "nincs hurráhangulat" a hollandok elleni, bravúros 1-1-es döntetlent után, "senki nem repked három méterrel a talaj felett". Hozzátette, pici csalódottság volt bennük, mert közel jártak egy "óriási eredmény" eléréséhez, de reálisan értékelve szerinte igazságos eredmény született azt figyelembe véve, hogy a második félidőben egyetlen kapura lövési kísérlete volt a magyar válogatottnak, amelynek nagyot kellett küzdenie a pontszerzésért.

Zenicában hétfőn 20.45-kor az angol Anthony Taylor sípjelére kezdődik a bosnyák-magyar mérkőzés, melyről az Origo Sport élőben tudósít.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!