Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájának szerda esti programjából magyar szempontból mindenképpen kiemelkedik a Lipcse-Liverpool találkozó, amelyen három válogatott játékosunk is jó eséllyel pályára lép majd. A Liverpool sajtótájékoztatóján Szoboszlai Dominikot kérdezték az újságírók arról, mennyire elégedett a formájával, mit gondol arról, hogy nem megy a gólszerzés és hogy milyen érzés visszatérnie Lipcsébe, a korábbi klubjához.

Arról, hogy jelenleg elégedett-e a saját formájával...

Mindig lehetne jobb, szóval nem. Játszhatok jobban is, több gólt lőhetek, több asszisztot adhatok, de a „piszkos munkát” is elvégzem a csapatért, és ez a legfontosabb számomra. Amíg a bajnokság élén állunk, és én nem lövök gólt, addig elfogadom.

Arról, hogyan változott a szerepe Arne Slot alatt...

Majdnem ugyanaz. Kicsit magasabban játszhatok, mint az előző szezonban, kicsit több a támadó szerepem. Elégedett vagyok vele, de egyébként ugyanaz.

Arról, hogy milyen munkát fektet abba, hogy elérje a céljait, azaz több gólt lőjön és több asszisztot adjon...

Ez nemcsak az edzésekről és a videókról szól. Persze, ez sokat segít, de 

a meccsszituációban ez teljesen más, úgyhogy még ha az edzéseken gólt is szerzek - megkérdezheted a srácokat, lövök pár jó gólt! - de a meccsen mégsem ugyanaz. 

Próbálok dolgozni rajta, hogy olyan helyzetekbe kerüljek, hogy több gólt lőjek, de igen, még ha időbe is telik, el fogok jutni oda.

Liverpool FC v Bologna FC 1909 - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD2, Szoboszlai Dominik,
Szoboszlai rengeteget dolgozott a Chelsea elleni meccsen. Fotó: NurPhoto via AFP

Arról, hogy milyen érzés visszatérni korábbi klubjához...

Boldog vagyok, hogy visszatértem, és alig várom, hogy a stadionban találkozzam a régi barátaimmal, az edzői stábbal és a szurkolókkal is. Nem igazán tudtam elbúcsúzni tőlük, mert a legutóbbi átigazolásom egy kicsit gyors volt! Hogy fognak a szurkolók fogadni engem? Hogy őszinte legyek, nem tudom.

Ismerem a játékosokat, nem tudom, ki fog játszani, de azt igen, ez egy nagyszerű csapat, ráadásul nagyon jól kezdték a szezont - hat Bundesliga meccs, amelyen nem kaptak gólt. Szóval, készen kell állnunk.

Arról, hogy már több mint egy éve, hogy elhagyta Lipcsét, és hogy szerinte mit érhet el korábbi klubja az idei szezonban...

Nos, másfél év nagyon gyorsan eltelt, és sok meccset játszottam már a Liverpoolban. Nagyon örülök neki, de keményen megdolgoztam érte, és csak hálás lehetek Lipcsének és a korábbi klubjaimnak.

Úgy gondolom, hogy van esélyük a Bundesliga bajnoki címére, és remélem, hogy sikerül nekik. Megnyerték a DFB-Pokal-t, a Német Kupát, megnyerték a Német Szuperkupát, és már csak egy trófea hiányzik - és miért ne lenne az idén? Ez még ebben a szezonban megtörténhet.

Szoboszlai, Chelsea
Szoboszlai végig játszotta a Chelsea elleni meccset a Premier League-ben. Fotó: AFP/Paul Ellis

Arról, hogyan fejlődött játékosként és emberként, mióta elhagyta Lipcsét...

Ahogy már mondtam, ez egy gyors másfél év volt. De fiatal tehetségként jöttem ide, és felnőtt emberként távoztam, és most, hogy a Premier League-ben játszom, rengeteg dolgot tanultam, Klopp vagy Arne alatt játszva annyi mindent tanultam, amit korábban nem tudtam. Ez azt mutatja, hogy mindig lehet tanulni valamit a különböző edzőktől és a játékosoktól is, akikkel együtt játszom. Csak pozitív dolgokat tudok mondani, és minden nap tanulsz valamit, és ez az, amit keresek.

Arról, hogy mit érzett, amikor megtudta, hogy a fent említett „piszkos munkát” fogja végezni a csapatnál...

Nos, tavaly is ugyanezt csináltam, szóval ez nem újdonság ebben a szezonban. De természetesen, ahogy már mondtam, mindig ezt fogom tenni a csapatomért, és amíg nem sikerül, addig nem számít nekem, ha nem szerzek gólt. Ha a tabella élén állunk, az a legfontosabb.

A vörösök idei szezonra kitűzött céljairól...

Meccsről-meccsre nézzük, hogy mi fog történni. Két kupánk van Angliában, ott van a Premier League, a világ legjobb csapatai ellen is megmérkőzhetünk, és ott van még a Bajnokok Ligája, szóval nagyon várjuk, és sok mindent szeretnénk elérni, de meglátjuk, mire leszünk képesek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!