Vágólapra másolva!
Továbbra is őrzi az első helyét a Liverpool a tabellán, Saka volt az Arsenal hőse, botlott a Chelsea, nagy pofonba szaladt bele a Tottenham és még mindig tart a Manchester United vesszőfutása a bajnokságban. Premier League összefoglaló a hetedik forduló után.

Eseménydús hétvégén vagyunk túl az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A hétvége első mérkőzését helyi idő szerint 12.30-kor kezdte a Liverpool a Crystal Palace otthonában. Még a meccs előtt kérdezték Arne Slot vezetőedzőt, a Liverpool mesterét, rendben van-e az, hogy ebédidőben játszanak, mire azt válaszolta, miért ne lenne, ők például mindig ilyenkor edzenek, ez nem okozhat gondot. 

Nos, nem a levegőbe beszélt a szakember, a találkozót 1-0-ra végül a vendégek nyerték, Szoboszlai Dominik ezúttal a kezdő helyett a kispadon kapott helyet, de kereken egy félidő így is jutott a magyar válogatott csapatkapitányának. 

Arne Slot ezzel a sikerrel történelmet írt a Pool kispadján, ő lett az első vezetőedző a klub történelmében, aki minden versenysorozatot figyelembe véve az első tíz mérkőzéséből kilencet megnyert (a Bajnokok Ligáját 2/2-vel kezdet a csapat). 

Az Arsenal és a Manchester City is hozta a kötelezőt

A délutáni meccseken a legnagyobb meglepetést a Southampton okozta azzal, hogy egy gól nélküli félidőt követően a második játékrészben megszerezte Archer révén a vezetést az Arsenal otthonában. Az Emirates Stadion nem sokáig ült sokkban, három perccel később egyenlítettek a hazaiak, majd még két gólt lőttek, így végül simán, 3-1-re győztek otthon. 

A meccs hőse az a Saka volt, aki előbb kiosztott két asszisztot, majd a végén belőtte a harmadik gólt, ezzel a kanadai táblázaton három pontot is szerzett magának, meg a tabellán a csapatának is.

A nagy rivális Manchester Citynek ennél nehezebb dolga akadt a Fulham ellen, ugyanis többek között Kovacic két góljával a mérkőzés hajrájára már 3-1-re is vezettek, de az utolsó percekben még szépített a Fulham, így végül csak 3-2-re hozták a meccsüket a hazai közönség előtt. 

Összeomló Tottenham, vergődő United és megbotló Chelsea

A Tottenham idegenben 2-0-s előnyt épített fel a Brighton ellen az első félidőben, de aztán a második játékrészben az első bő 20 perc elég volt a hazaiaknak, hogy 3-2-re megfordítsák az állást és otthon tartsák a három pontot. Ezzel az a kétes dicsőség lett a londoni klubbé, hogy 

ők lettek az első csapat, amely két gólos (vagy annál nagyobb) előnyről összességében már tizedszer bukik egy találkozót a Premier League-ben. Erre a "bravúrra" rajtuk kívül még senki más nem volt képes.

A Chelsea hiába birtokolta 66%-ban a labdát a Nottingham ellen hazai pályán, csak egy 1-1-s döntetlenre futotta a kékeknek, ezzel pedig már négy pont távolságra kerültek a listavezető Liverpooltól (a negyedik helyen állnak). A Manchester United nem tudott csodát tenni az Aston Villa vendégeként, a mérkőzésen nem született gól, így a Vörös Ördögök hét forduló után mindössze nyolc megszerzett ponttal a 14.-ek a bajnokságban. 

A katasztrofális teljesítmény ellenére a United vezetőedzője még most is meglátta csapata teljesítményében a szépet, legalább nem kaptak gólt. Ten Hag optimizmusa ellenére a hírek szerint nagy bajban van, a kispad finoman szólva is inog alatta. Kérdés, vajon van-e még vele visszaút a szebb napokat is látott klubnak a bajnokságban, amelyet továbbra is a Liverpool vezet a Manchester City és az Arsenal előtt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!