Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Thomas Tuchel előrehaladott tárgyalásokat folytat az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) a szövetségi kapitányi posztról.

A német Welt TV szerint - amely forrást nem közölt - hamarosan megszülethet a megállapodás. Az angol nemzeti csapatot jelenleg ideiglenesen Lee Carsley vezeti, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott - írja az MTI. Sokan azt gondolták, Carsley akár maradhat is a kapitány, de a görögök elleni csütörtöki vereség után a legtöbben sztáredzőt várnak Angliában.

1. FC Heidenheim - Bayern Munich
Thomas Tuchelék újabb fantasztikus munkát kaphatnak
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az 51 éves német Tuchel - akinek Lőw Zsolt a másodedzője - az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül van. Az angol futball nem ismeretlen a számára, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel.

Tuchelt az angol válogatott mellett a Manchester Uniteddel is hírbe hozták, mint Erik ten Hag vezetőedző lehetséges utódja. Az angol csapatnál kedden tartottak válságértekezletet, de úgy tűnik, még maradhat a holland, így az 51 éves Tuchel a válogatottnál köthet ki.

Amennyiben valóban őt nevezik ki a szigetországiak szakvezetőjévé, mindössze a harmadik külföldi szakember lesz az angol szövetségi kapitányi poszton a közelmúltban elhunyt svéd Sven-Göran Eriksson (2000-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után.

Tuchel mellett még Eddie Howe és Graham Potter nevét dobták be, de előbbi maradna a Newcastle csapata mellett, míg Potter és Tuchel közül utóbbi tűnik esélyesebbnek. Tuchel még 2022-ben elmondta, abban az esetben lenne szövetségi kapitány, ha olyan csapatot kapna, amely esélyes Európa- vagy világbajnoki cím megnyerésére.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!