Vágólapra másolva!
Nyáron lett 50 éves, ma már háromgyerekes apuka, tele papírokkal, végzettséggel, de a magyar labdarúgásban nem vállal komoly szerepet. Vincze Ottó Görbicz Anita oldalán egy-egy győri kézilabdameccsen fel szokott tűnni, de a labdarúgásban nincs komoly feladata.

A Ferencváros-szurkolók egykori kedvence, Vincze Ottó a Magyar Nemzetnek adott hosszú interjút. A korábbi válogatott focista az életútja mellett arról is beszélt, mit szól a mai Fradihoz.

Vincze Ottó
Vincze Ottónak megvan a véleménye a mai focistákról
Fotó: Zih Zsolt / MTI

„Kubatov Gábor nagyon helyesen úgy látja, a Ferencváros nem érheti be hazai sikerekkel, nemzetközi eredményeket akar, s szerinte ezt külföldi játékosokkal lehet elérni. Nem is azért, mert a külföldiek egyértelműen jobbak, hanem mert motiváltabbak. S ezen a ponton jöhetne az a kérdés, ami a vesszőparipám. Miért van ez így? A magyar futballisták tényleg ne lennének motiváltak? Én ezt nem hiszem. Egy szinttel feljebb van a probléma: nincsenek világos céljaik” – mondta Vincze Ottó, aki szerint a magyar labdarúgók kétségtelenül általános jelenségként beérik azzal, ha megkötik álmaik NB I-es szerződését, ami biztosítja az átlagon felüli egzisztenciájukat.

Tovább nem akarnak, nem mernek lépni. Hogy miért nem? Erre nehéz a válasz. A labdarúgás teljes közege felelős ezért.

Persze nem lehet mindenkiből Szoboszlai Dominik, de példák sokaságát sorolhatnám, hogy ha valaki csak egy téren átlagon felüli képességgel rendelkezik, és azt tudatosan kihasználja, akkor nemzetközi karriert futhat be" - mondta Vincze Ottó, aki külön kiemelte Szélesi Zoltánt, Lovrencsics Gergőt, Botka Endrét, Nagy Ádámot és Schäfer Andrást.

A teljes interjút ITT olvashatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!