Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
John McGinn a Premier League-ben szereplő Aston Villa csapatkapitánya és a skót válogatott egyik legfontosabb játékosa. Ráadásul a 29 éves középpályásnak különleges lesz a mieink elleni Eb-meccs, ugyanis a rokonai Magyarországon élnek.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

McGinn áprilisban még a Spíler TV-nek adott interjújában elárulta, hogy a nagybátyja, az édesapjának a testvére Sopronban él, mellette pedig vannak magyar unokatestvérei is, Márk és Tamás, akik félig skótok, féli magyarok. 

„Az unokatestvéreim Skóciában születettek. Az egyikük a magyaroknak a másik a skótoknak szurkol. 

Holnap tehát win-win helyzet lesz nekik a családban, az egyikük biztosan örülhet a végén. Egy vezetéknevünk van, és a suliban is nagyon menők azzal, hogy az én rokonaim. 

Számomra ez egy extra töltést ad a meccsnek, de a legfontosabb, hogy továbbjussunk” – mondta az Aston Villa sztárja a meccs előtti sajtótájékoztatón és kitért a skót szurkolókra is, akik remek hangulatot csinálnak az Európa-bajnokságon. 

Germany v Scotland: Group A - UEFA EURO 2024
McGinn remek hangulatú sajtótájékoztatót tartott
Fotó: NurPhoto via AFP

„Remekül viselkednek a szurkolóink, nem tudom ez hogy sikerült nekik ennyi ivászat mellett. Büszkék vagyunk rájuk, hogy nem volt semmi balhé, és hogy a hihetetlen hangulattal hozzátették a magukét a sikerhez” – folytatta McGinn, aki már a továbbjutásról álmodozik a mieink előtti meccs előtt.

„Fantasztikus lenne, ha gólt lőnék, de nem én vagyok a csapat gólfelelőse. 

De bízom benne, hogy eljuthatunk a gólig és mi leszünk az első csapat a skót válogatott történetében, amelyik továbbjut egy nagy tornán. 

Mindenki hős szeretne lenni, de az a fontos, hogy meglegyen a három pont és továbbjussunk” – mondta a 67-szeres válogatott játékos, akit arról is kérdeztek, hogy mit tenne, ha kiharcolnák a továbbjutást. 

Leinnám magam a sárga földig. 

„Nagyon sokat jelentene nekem egy ilyen szezon után. A továbbjutás az Eb-n és BL-szereplés kiharcolása az Aston Villával. Remélem, a meccs után arról beszélünk majd, hogy ez is megvalósult. Ezek a meccsen olyanok mint az európai kupaporondon vívott meccsek. Sok ilyet megéltem pályafutásom során. A fociban az a legjobb, ha rácáfolhatsz az emberekre. Európában kevesen hisznek bennük, de annál édesebb lenne a továbbjutás” – tette hozzá John McGinn, a skótok sztárjátékosa. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről