Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Vasárnap este az angol válogatott Jude Bellingham góljával 1-0-ra nyert Szerbia ellen a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjában. Ahogyan várni lehetett, a két csapat ultrái nem fogták vissza magukat, botrányosan viselkedtek és hatalmas káoszt hagytak maguk mögött Gelsenkirchenben.

A két csapat szurkolótábora már napok óta üzengetett egymásnak, majd a német iparváros utcáin tettlegességig fajultak az indulatok a mérkőzést megelőzően. Egy angol szurkolót vérző arccal vezettek el, többeket megbilincseltek, és szinte a semmiből robbant ki egy verekedés, miután egy angol szurkolói csoport berontott egy bárba, ahol éppen a szerb drukkerek iszogattak.

Óriási káosz Gelsenkirchenben

Az angolok már jóval a meccs előtt panaszkodtak, egy drukker szó szerint s.gglyuknak nevezte Gelsenkirchent, amiről egy videót is feltöltött, melyben azt ecsetelte, milyen borzalmas körülmények uralkodnak a városban, ráadásul az egyik étteremben még bankkártyával sem lehetett fizetni.

A szurkolók hatalmas felfordulást és káoszt hagytak maguk mögött, akik nem jutottak be a stadionban, azok közül rengetegen nézték a meccset a gelsenkircheni ügetőpályán felhúzott kivetítőn. 

Az angol drukkerek a közelben lévő buszjáratokat szinte teljesen kisajátították, többen sörrel a kezükben tömegesen tódultak fel a helyi buszokra.

A szerb-angol meccs kezdetéhez közeledve a belváros egyre jobban elcsendesedett, a találkozó viszonylag rendben lezajlott és hangzatosabb szurkolói botrány nélkül ért véget.

A mérkőzést Jude Bellingham góljával az angolok nyerték 1-0-ra, ám Gareth Southgate csapata nem futballozott lehengerlően, az együttes rengeteg kritikát kapott a mutatott játéka miatt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről