Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Egy albán újságíró azonnali kitiltását követeli a németországi labdarúgó Európa-bajnokságról a Szerb Labdarúgó-szövetség, miután Arlind Sadiku a szerb szurkolókat provokálta Gelsenkirchenben az angolok elleni meccset megelőzően.

Ha netán nem lett volna elég feszült a hangulat a Gelsenkirchen-szerte szurkolói összecsapásokkal felvezetett Anglia-Szerbia csoportmérkőzés előtt, akkor jött egy koszovói újságíró, és jó érzékkel öntött olajat a tűzre.

Az Informer című szerb cikke szerint ugyanis a meccs kezdetén azért tört ki botrány a szerb szurkolók szektorában, mert egy albán újságíró "gusztustalan kézmozdulatokkal" mutogatott a szerbeknek. A mozdulatot jól ismerjük a 2018-as világbajnokságról, amikor a koszovói albán származású Xherdan Shaqiri ezzel ünnepelte a svájci válogatott győztes gólját a Szerbia elleni csoportmeccsen.

Ugyanezt a kézmozdulatot vette elő a szerb szektor elől bejelentkező Arlind Sadiku, koszovói albán újságíró a vasárnap esti meccs előtt, amire másodpercekkel később a borítékolható válasz érkezett, a többség azonnal meg akarta lincselni a provokátort, akit nagy szerencséjére a lelátó magas fala, valamint jó néhány biztonsági ember választott el a szerbektől.

Milan Vukovics, a Szerb Labdrúgó-szövetség sajtófőnöke azonnal levélben fordult az UEFA-hoz, azt követelve, hogy haladéktalanul vonják vissza a koszovói újságíró akkreditációját. Ha az UEFA tartaná magát a szabályaihoz, akkor Sadiku ma már egyetlen stadionba sem léphetne be. 

Az UEFA minden nagy rendezvény előtt egy A4-es oldalnyi tiltással rémisztgeti az akkreditált újságírók, hogy milyen szabályszegésekért jár kitiltás, kezdve a stadionban videózástól (kivéve persze a jogtulajdonosokat) az interjúzónában a játékosoktól kért autogramig. Amit a koszovói kolléga csinált, az mindegyiknél súlyosabb szabályszegés, ugyanakkor meglepődnénk, ha egy írásbeli figyelmeztetésen kívül bármilyen más büntetést kapna.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről