Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya csalódott volt a magyar válogatott Svájc elleni veresége után, de nyugodtan válaszolt a kérdésekre a sajtótájékoztatón Kölnben. Az olasz-magyar szekember elismerte, hogy a svájci válogatott taktikailag meglepte őt, és a felelősséget magára vállalta az összességében megérdemelt, 3-1-es vereségért a magyar csapat első meccsén a németországi Európa-bajnokság A csoportjában.

"Nehéz megmagyarázni és kommentálni ezt az eredményt – fogalmazott Rossi, aki magára vállalta a felelősséget

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Marco Rossi nem volt boldog
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Marco Rossi: Vállalnom kell a felelősséget

– Nem keresek bűnbakokat, én vagyok az első számú felelős, vállalnom kell a felelősséget. Ma az elszántságon és a kemény munkán kívül, ami megkérdőjelezhetetlen, voltak nagy egyéni hibáink is. Nehéz lenne két-három játékosnál többet kiemelni a jó teljesítménye miatt" - tette hozzá.

A Magyar Nemzet szerint Rossi abba is belement, hogy miben érzi magát felelősnek a vereségért: a svájci válogatott taktikai meglepetést okozott a magyarnak az első félidőben.

"Svájc 3-4-3-ban játszott a 3-5-2 helyett, Aebischert a szélen használták, és erre nem tudtunk időben reagálni, ezért nagyon szabadon játszott. A kispadon hamar észrevettük a problémát, de nem tudtuk hatékonyan kommunikálni a játékosoknak, kihívtam egy-kettejüket, de ez nem volt elég. A félidőben tudtam rendesen elmagyarázni, mi a gond, és a második félidőben fel is javultunk, de addigra már kétgólos hátrányban voltunk. 

Az első félidő nagyon rossz volt, pedig jó attitűddel kezdtünk, de utána passzívak lettünk, és egy ilyen szintű csapat ellen ilyenkor benne van a hiba, ami meg is történt."

Svájc a legutóbbi világversenyeken mindig továbbjutott a csoportjából, Rossi szerint ez a tapasztalat is döntő tényező volt a meccsen, mert Varga Barnabás szépítő gólja után, amikor nyomott a magyar válogatott, tudták, hogyan őrizzék meg az előnyt.

"Svájc kihasználta a tapasztalatát, 2-1-nél nyomtunk, és közel álltunk hozzá, hogy kiegyenlítsünk, de amikor szenvedtek, ki tudtak kerülni a nyomásunk alól, lelassították a játékot, megakasztották a lendületünket, és kihasználták a mi hibáinkat. Mindent beleadtunk, hogy kiegyenlítsünk, de ettől függetlenül nagy csalódás ez a vereség. Frusztráló ezt látnom, hogy ilyen gólokat kaptunk, főleg az utolsót kiemelve."

Marco Rossi már a németek elleni meccsre is előre tekintett:

"Ha megnézzük a jelenlegi állást, biztos nem sokan fogadnának ránk a németek ellen –  jelezte Rossi. 

–  Ugyanakkor az előző Eb-n is 3-0-s vereséggel kezdtünk Portugália ellen, aztán döntetlent értünk el a franciákkal szemben, majd Münchenben hat percre álltunk a továbbjutástól a németek ellen. A mostani német válogatott persze már egy másik csapat, és nemcsak a skótok elleni 5-1 miatt mondom, hanem mert meggyőződésem, hogy ők az Eb legnagyobb favoritjai."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről