Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Rémisztő jelenetek játszódtak le az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America csoportkörének második fordulójában, miután a Kanada-Peru mérkőzésen a partjelző hőguta miatt összeesett a pálya mellett.

A Kansas Cityben rendezett találkozón drámai pillanatoknak lehettek szemtanúi a nézők. A Peru-Kanada csoportmérkőzésen közel 40 Celsius-fok volt a hőmérséklet, mellé pedig 51 százalékos páratartalom társult, és ezt nem bírta el Humberto Panjoj játékvezető-asszisztens szervezete, az első félidő vége előtt pár perccel összeesett az oldalvonal mellett – írja a Magyar Nemzet.

Peru v Canada - CONMEBOL Copa America USA 2024
Humberto Panjoj hőguta miatt lett rosszul, kórházba szállították
Fotó: Getty Images via AFP

A kanadai kapus, Maxime Crepeau volt az első, aki a guatemalai partjelzőhöz rohant, majd az orvosi stáb is a segítségére sietett. Panjoj állapotát. A partjelző állapotát stabilizálták, majd hordágyra tették és kórházba szállították, ahol különböző vizsgálatokon esett át. Az első félidőben a pálya kétharmada egyébként árnyékban volt, az asszisztens balszerencséjére azonban pont a napos részen tevékenykedett, amíg össze nem esett. Panjoj helyére a negyedik játékvezető, az ecuadori Ricardo Baren Cordova ugrott be.

A rémisztő jelenetek után a meccs folytatódott, és végül Kanada - amely először szerepel a Copa Americán - 1-0-ra nyert az 59. perctől emberhátrányban futballozó Peru ellen, ezzel közel került a továbbjutáshoz. 

A másik meccsen a világbajnok és címvédő Argentína bejutott a negyeddöntőbe, miután Lautaro Martínez hajrában szerzett góljával legyőzte Chilét 

Eredmények, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Kanada-Peru 1-0 (0-0)
Argentína-Chile 1-0 (0-0)
Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Argentína 6 pont, 2. Kanada 3, 3. Chile és Peru 1-1 (0-1) 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről