Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A gyógyíthatatlan ALS betegséggel diagnosztizált Szalai Dezső és csapata elindult, hogy ott legyen a labdarúgó-Európa-bajnokságon, a Magyarország-Skócia meccsen.

Szalai Dezső még áprilisban, a közösségi oldalán írt arról, hogy a gyógyulás mellett nagy álma lenne ott lenni a németországi Európa-bajnokságon, és "Gazdag Dani lőjön az Eb-n egy olyan gólt a skótoknak, mint anno a felcsútiaknak, és ezt láthassam élőben". Ennek érdekében segítséget kért a Facebook-oldalán, ugyanis a helyszínen történő szurkolás az ő állapotában önmagától nem lett volna kivitelezhető. „Ha Marco Rossi azzal a Honvéddal bajnok tudott lenni, akkor nekem nem mondhatja senki, hogy bármi lehetetlen. Meg akarom mutatni magamnak és a betegtársaimnak is, hogy ha kihívásokkal is, de nincs lehetetlen és élni kell az életet, amíg lehet." – írta két hónappal ezelőtt az 50 éves étteremtulajdonos, Szalai Dezső, aki amondó: noha a lélegeztetőgép tartja életben, őt a foci élteti.

Szalai Dezső, ALS
Az ALS-sel diagnosztizált Szalai Dezső ott lesz a magyar válogatott Skócia elleni Eb-meccsén
Fotó: facebook.com/p/A-foci-éltet-61558093599407

Az ALS-sel diagnosztizált Szalai Dezső ott lesz a magyar válogatott Eb-meccsén

Szalai Dezső 40 éve jár a Honvéd meccseire (legutóbb, több hónap szünet után májusban járt a Bozsik Arénában, a Vasas elleni NB II-es rangadón), és ott volt a 2016-os Európa-bajnokságon is, de idén is szeretett volna ott lenni a kontinenstornán. A Bors észrevette, hogy végül 

sikeresnek bizonyult az összefogás, és a nagy focirajongó Szalai Dezső pénteken elindult a kísérőivel együtt Stuttgartba, 

hogy a Skócia elleni mérkőzésen a helyszínen drukkoljon a magyar válogatottnak és kedvencének, Gazdag Dánielnek.

Az ötnaposra tervezett, az átlagosnál sokkal költségesebb túra azok után jöhetett létre, hogy – a teljesség igénye nélkül – a Honvéd például az ott nevelkedett Szalai Ádám aláírásával ellátott labdát árverezett el az "Összefogás Dezsőért Alapítvány" javára, továbbá a szurkolótársai is utaltak, illetve szerveztek jótékonysági aukciót, amelyen a régi Bozsik Stadion kandeláberéből elmentett egyik lámpára lehetett licitálni. Utoljára a neki és kísérőinek szükséges meccsjegyekhez is hozzájutottak, így indulhatott el a csapat az MHPArenába, ahol a magyar válogatott vasárnap este 21 órától lép pályára Skócia ellen, Eb-csoportmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről