Vágólapra másolva!
Még a labdarúgó Európa-bajnokságon szenvedett súlyos arcsérülést a válogatott és a Ferencváros támadója, Varga Barnabás. Az azóta már megműtött játékos felépülése gyorsan halad, most épp az ausztriai edzőtáborból jelentkezett jó hírekkel.

Az OTP Bank Liga regnáló gólkirálya a Skócia elleni csoportmérkőzésen sérült meg egy ütközést követően, lényegében az ellenfél kapusa letaglózta a Fradi támadóját. A 29 éves csatár arcában több csont is eltört, valamint agyrázkódást is szenvedett. 

Gyorsan visszatérhet a pályára

Szerencsére mind a műtétje, mind a rehabilitációja gyors ütemben halad, hiszen eleinte több hónapos kihagyást jósoltak neki, de a jelek szerint ennél hamarabb ott lehet majd a Fradi keretében. A fradi.hu-nak adott edzőtábori interjújában Varga azt mondta: 

Természetesen nagyszerű érzés, hogy csatlakozhattam az együtteshez. Sajnos erre a sérülésem miatt csak később kerülhetett sor. Mindig jó látni a csapatot, főleg ennyi idő után. Örültünk egymásnak, hiszen rég találkoztunk. A lényeg, hogy már itt vagyok, és tudok én is készülni."

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás hosszú utat tett meg a sérülése óta. Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Varga pénteken már futóedzéseket végzett, ezzel kapcsolatban azonban fontos megjegyezni, ahogy a csatár is elmondta:  

Rendes munkát nyilván még nem végezhetek. Örülök, hogy elkezdhettem a futóedzéseket. Két és fél hete zajlik a rehabilitációm, amely szerencsére jó ütemben halad. A futásra jól reagált az arcom. Nem éreztem különösebb fájdalmat, jó úton haladok. Néhány hét még biztosan kell hozzá, hogy visszatérhessek a pályára. Meglátjuk, hogyan reagál az arcom a többi munkára."

További részletek ez ügyben majd a Fradi TV keddi adásában láthatóak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről