Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta, hogy a svájci Lausanne-Sport csapatától szerződtette a 24 éves Szalai Gábort, aki rendszeresen tagja Marco Rossi válogatott keretének.

Szalai Gábor 2000. június 9-én született Kecskeméten, a városban kezdett el focizni, majd 2010-ben lett a kecskeméti utánpótlás igazolt játékosa. Végigjárta a klub akadémiáját, majd a 2019/20-as szezonban egy MOL Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be a felnőttek között. A 2020/21-es szezonban még az NB III-ben szerepelt, majd egy évvel később már a másodosztályban futballozott, ráadásul tagja volt az élvonalba való feljutást kiharcolt kecskeméti együttesnek.

Hajnal Tamás sportigazgató, Szalai Gábor és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója
Fotó: fradi.hu

Szalai az első NB I-es szezonjában 29 mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen háromszor volt eredményes. Gólt szerzett a Puskás Akadémia, a Paks, valamint éppen a Ferencváros ellen is, ráadásul az idény végén klubtörténelmi ezüstérmet ünnepelhetett. 

A 2023/24-es idény első felében 15 mérkőzésen jutott szóhoz, ezeken négyszer volt eredményes. A szezon felénél, 2024 januárjában Svájcba, a Lausanne-Sport együtteséhez igazolt, amelynek színeiben 14 bajnokin kapott lehetőséget. A jelenleg is zajló idényben két bajnoki mellett egy kupameccs szerepel a neve mellett.

A 24 éves Szalai Gábor rendszeresen tagja a magyar válogatott keretének, kilencszer ült már a kispadon a nemzeti csapatban, de egyelőre még nem kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!