Élő:
Vágólapra másolva!
Péntek este zárult a nyári átigazolási piac a topligákban. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csapatai meglehetősen aktívak voltak az utolsó napon. Összeszedtük a legérdekesebb klubváltásokat.

Bár sokáig úgy tűnt, a Manchester United lehet a befutó Raheem Sterlingért folytatott harcban, a Chelsea angol válogatott támadója azonban kisebb meglepetésre az Arsenalhoz igazolt kölcsönben. A londoniaknál kegyvesztetté vált Sterlingnek azután vált biztossá a klubváltása, hogy Enzo Maresca közölte vele, nem számít rá a jövőben. A 82-szeres válogatott támadó a Liverpool, a Manchester City és a Chelsea után az Arsenal immár a negyedik topcsapata Angliában. 

Sterling négyszer nyert Premier League-t, egyszer pedig FA-kupát, miután 2015-ben a Liverpooltól a Cityhez került. 

A Borussia Dortmunddal tavaly BL-döntős Jadon Sancho szintén kölcsönben folytatja pályafutását, miután aláírt a Chelsea-hez – írja a The Athletic. A londoni klub ugyan egyelőre nem jelentette be hivatalosan a támadó érkezését, de vélhetően órákon belül ez is megtörténik majd. Az angol lap információ szerint a 24 éves szélső jövő nyáron végleg a nyugat-londoni klubhoz kerülhet, akit a játékos teljesítményének függvényében 20-25 millió font körüli összegért vásárolhatnak meg a Manchester Unitedtől.

776187223
Jadon Sancho a Chelsea-nél folytatja kölcsönben
Fotó: AFP

Ugyancsak távozott a Manchester Unitedtől a skót válogatott Scott McTominay, aki 22 év után hagyta el nevelőklubját, miután az olasz élvonalbeli Napolihoz igazolt 30 millió euróért - jelentette be az olasz klub a hivatalos honlapján. A Vörös Ördögökkel FA-kupát és Ligakupát nyert 27 éves középpályás 2017-ben mutatkozott be a United felnőtt csapatában, ahol minden sorozatot figyelembe véve összesen 255 mérkőzésen lépett pályára és 29 gólt, valamint nyolc gólpasszt jegyzett.

"McTominay mindenkinek hiányozni fog a klubnál, és a legjobbakat kívánjuk neki pályafutása új, olaszországi fejezetéhez" - búcsúzott az angol rekordbajnok közleményében.

A nápolyiaknak McTominay a második nagy nyári igazolása, korábban a belga válogatott csatárt, Romelu Lukakut szerezték meg a Chelsea-től.

SSC Napoli Unveils Scott McTominay
A skót válogatott Scott McTominay Nápolyban köszöntötte új csapata szurkolóit
Fotó: NurPhoto via AFP

Erik ten Hag csapata a távozó skót középpályást a PSG-ből pótolta, miután 2029 júniusáig szóló szerződést kötött az uruguayi válogatott Manuel Ugartéval. A 23 éves Ugarte az előző szezonban a PSG csapatával bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett, majd hazája válogatottjának minden mérkőzésén pályára lépett a Copa Americán, ahol bekerült a torna álomcsapatába is.

A Paris Saint-Germain spanyol válogatott középpályása, Carlos Soler szintén a Premier League-be igazolt, miután a West Ham United kölcsönben szerződtette. A hírek szerin a londoniak jövő nyáron 20 millió euróért végleg megvásárolhatják a 27 éves játékost a párizsi sztárcsapattól, ha élnek az opciós lehetőséggel. A Valenciában nevelkedett kétszeres francia bajnok futballista 2022-ben igazolt a PSG-hez, de nem tudott alapemberré válni, összesen 63 meccsen lépett pályára, nyolc gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!