Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésén a címvédő Ferencváros 3-1-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Pascal Jansen vezette Fradi ezzel az ötödik meccsét is megnyerte az NB I-ben, és százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot.

A két fővárosi klub 225. örökrangadójára készült, az örökmérlegben a zöld-fehérek állnak jobban 93 győzelemmel 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett. A Fradi egyedüli százszázalékos csapatként, mindössze négy lejátszott mérkőzéssel állt a tabella élén, az MTK ugyan három győzelemmel kezdte a bajnoki szezont, azóta azonban a Puskás Akadémia, majd a Fehérvár ellen is kikapott. 

Fradi, Ferencváros, Európa-liga
A Fradi még hibátlan az NB I-ben
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fradi nem tartalékolt

A pénteki nyitómeccsen a két legbiztosabb védelem került szembe egymással, hiszen a Ferencváros - amely jövő szerdán az Európa-liga alapszakaszában a belga Anderlecht otthonában kezdi meg szereplését - eddig csak egy, az MTK pedig három gólt kapott. A találkozó előtt sokan arra volt kíváncsiak, hogy Pascal Jansen, a Fradi nyáron kinevezett edzője vajon pihenteti-e a legjobbjait a közelegő Európa-liga meccs miatt.

Az MTK a Demjén - Varju, Beriasvili, Horváth A. – Hej, Kosznovszky, Kata, Bognár I., Kovács P. - Polievka, Jurina összetételben lépett pályára, csak az a Kocsis Gergő hiányzott, aki az előző fordulóban még ott volt a védelem tengelyében, de szeptember 6-án szerződést bontott a klubbal, majd másnap aláírt a Debrecen csapatához.

A Fradi a Dibusz – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Rommens, Ben Romdán, Zachariassen – Traoré, Varga B., Kehinde összeállításban kezdte a mérkőzést, így a klub két új igazolása, a brazil Matheus Saldanha és Szalai Gábor is csak a kispadon kapott helyet. 

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, az első helyzetre viszont a 14. percig kellett várni. Ekkor Adama Traoré futtatta Mohamed Alí Ben Romdánt, aki betört a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. 

Egy perccel később aztán jött a hidegzuhany, ugyanis büntetőt kapott az MTK. 

Egy bal oldali beadásra Kosznovszky Márk robbant be, azonban mielőtt lőhetett volna, Cristian Ramírez hátulról fellökte, Karakó Ferenc játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Bognár István állt oda, aki magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). 

Hat perccel később egyenlíthetett volna a Fradi. Ben Romdán élesen belőtt beadása kipattant Demjén Patrikról, szemből érkezett Tosin Kehinde, aki félfordulatból próbálta ellőni a kipattanót, de nagyon rosszul találta el a labdát. 

Ami viszont Kehindének nem jött össze, azt Varga Barnabás könnyedén megoldotta, a Fradi pedig egyenlített a 26. percben. 

Cebrail Makreckis ment el a jobb szélen, a középre nyesett labdájára Varga robbant be, túlugrotta Varju Benedeket és rendkívül okosan visszafejelte a labdát a kapu bal oldalába (1-1).

A 34. percben ismét megvillant a magyar válogatott csatárt. Ezúttal Kristoffer Zachariassen tekerte be a labdát jobbról, Varga menetrendszerűen érkezett, de a hatméteres fejese ezúttal kapu mellé ment. 

A folytatásban óriási mezőnyfölényben játszott a Fradi, a 43. percben pedig kis híján meg is fordította a meccset. A nyáron igazolt Philippe Rommens állt oda egy 20 méteres szabadrúgáshoz, a lövése pedig a szétnyíló sorfal között majdnem utat talált a kapuba. 

Itt még nem volt szerencséje a Fradinak, egy perccel később viszont igen. 

Traoré szólója után Kehinde elé került a labda, aki 17 méterről lőtt, a labdája viszont levágódott Ilia Beriashviliről, a lecsorgóra érkezett Raul Gustavo, aki hét méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-2).

Horváth Dávid, az MTK edzője kettőt is cserét a szünetben, Hej Viktor helyére érkezett a korábbi válogatott Kádár Tamás, míg Horváth Artúrt Végh Bence váltotta a kék-fehér csapatban. 

A második félidőben is a Ferencváros akarata érvényesült, az első komolyabb helyzetét az 59. perc elején dolgozta ki a bajnokcsapat. Ekkor Kehinde lekészített labdájára Zachariassen érkezett, azonban a norvég középpályás 15 méterről pont Demjén kezébe gurított.

A 62. percben újra veszélyeztetett az MTK. Bognár István állt oda egy 22 méteres szabadrúgáshoz, a kőkemény bombája kikerülte a sorfalat, azonban Dibusz Dénes a helyén volt és egy szép vetődéssel ki tudta ütni a kapu bal oldalába tartó labdát. 

A 66. percben a Fradi edzője is cserélt. Ben Romdán helyére Habib Maïga érkezett, míg Kehindét a szerb bajnokság előző szezonjának gólkirálya, a brazil Matheus Saldanha váltott, így Pascal Jansen kétcsatáros rendszerre váltott a folytatásban. 

Varga Barnabás és Matheus Saldanha első közös villanására a 79. percig kellett várni. Ekkor a magyar válogatott támadó továbbpörgetett labdájával a brazil lépett ki ziccerben, de a közeli lövését Demjén védeni tudta. Egy perccel később viszont már nem volt ellenszere az MTK kapusának. Adama Traoré lövése levágódott egy védőről, a labda pont Saldanha elé pattant, aki 11 méterről elegánsan lőtt a kapu bal oldalába (1-3), amivel eldöntötte a három pont sorsát. 

Az utolsó tíz percben az MTK becsülettel ment előre, a Fradi pedig kontratámadásokból veszélyeztetett, de az eredmény már nem változott. Pascal Jansen együttese ezzel az ötödik meccsét is megnyerte az NB I-ben és hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot, míg az MTK sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. 

OTP Bank Liga, 7. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
MTK Budapest: Demjén - Hej (Kádár, a szünetben), Varju, Beriasvili, Kovács P. (Antonov, 62.) - Horváth A. (Végh, a szünetben), Kata - Kosznovszky, Bognár (Stieber, 76.), Polievka - Jurina (Németh 76.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo, Ramírez (Civic, 76.) - Rommens, Ben Romdhane (Maiga, 66.) - Traoré (Borges, 84.), Zachariassen, Kehinde (Saldanha, 66.) - Varga B.
gólszerzők: Bognár (18., 11-esből), illetve Varga (25.), Gustavo (44.), Saldanha (80.)
sárga lap: Hej (5.), illetve Ramírez (16.), Ben Romdhane (61.)


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!