Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerda este megkezdi a szereplését az Európa-ligában. A Fradi az Anderlecht vendégeként Brüsszelben játssza majd első főtáblás mérkőzését a megújult lebonyolítású kupasorozatban. A csapat kedden délután érkezett meg a belga fővárosba, ahol Botka Endrével beszélgettünk az első edzés előtt.

Hogy érzi magát az első Európa-liga mérkőzés előtt?

Jól érzem magam, egy hét volt, ami egy kicsit visszafogottabb edzést kívánt a fejsérülést követően, de hála Istennek már nincs olyan gond, ami hátráltatna.

Az Anderlechtről nem sokat lehet tudni, mondhatjuk igazi fekete lónak, mert volt itt az elmúlt hetekben edzőváltás, a szurkolók rossz viszonya a tulajdonossal és győzelem nélküli meccsek a bajnokságban. Hogy lehet készülni egy ilyen ellenféllel szemben?

Ilyenkor azt gondolom, mindig az a legfontosabb, hogy magunkkal foglalkozzunk, hiszen nagyon nehéz leszűrni információt az előző, eddigi játékukból, mert most váltottak edzőt. Nem tudjuk azt, miben változik a játékuk, esetleg felállást váltanak-e vagy sem. 

Ezzel most nehéz így számolni, épp ezért kell szerintem magunkkal foglalkozni, a mi játékunkat rendbe tenni és akkor majd meccs közben meglátjuk, mire, mit kell lépni. 

Varga Barnabás, Fradi, Ferencváros, Botka Endre
Botka Endre (középen) Fotó: Csudai Sándor / Origo

Milyen hangulatú mérkőzésre számít?

Azt azért hallottuk, hogy egy nagyon jó hangulatú stadionban fogunk pályára lépni, ami majd az egész meccsen kitart, de ehhez nyilván már hozzá vagyunk szokva, ezzel probléma nem lehet. Ráadásul, úgy tudom, idegenben is több száz Fradi szurkoló fog bennünket bíztatni, ez mindig plusz erőt tud adni!

Sűrű nyarat tudhat maga mögött a csapat, jelentős játékosmozgás volt a klubnál. Mit gondol, mennyire alakult már ki a csapategység?

Igen, itt azért mindig elég nagy a játékosmozgás, ez nem volt szerintem újdonság vagy meglepő senkinek sem. Ilyenkor kell azért egy pár hét, amíg összeszokik a csapat úgy rendesen, de 

most már azért kezd úgy kirajzolódni, hogy kire, milyen formában számít a mester és most már mindenkinek egyértelműbb a helyzet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!