Vágólapra másolva!
A korábbi labdarúgó-játékvezető, a chilei Carlos Chandia elárulta, hogy egyszer azért nem adott sárga lapot Lionel Messinek, mert a mérkőzés után meg akarta szerezni az argentin világsztár mezét.

A 2007-es Copa América elődöntőjében, az Argentína-Mexikó mérkőzésen a chile Carlos Chandia fújta a sípot, aki nemrég egy különös történetet árult el Lionel Messiről. Az argentinok 3-0-ra vezettek, és már csak kevés idő volt hátra a meccsből, amikor Messi a félpályánál kézzel ért a labdához. Ezért a megmozdulásért sárgát kaphatott volna, és akkor nem léphetett volna pályára a döntőben. Chandia elárulta, végül miért nem adott sárga lapot a Barcelona legendájának.

"A mexikói csapat nem volt gólhelyzetben, a kezezés a félpályán történt. 

Mondtam Messinek, ez bizony sárga lapot érne, de a meccs után kell a mezed, így végül nem mutattam fel neki a sárgát. Két és fél perc volt már csak hátra a meccsből, ha megbüntettem volna, ki kellett volna hagynia a döntőt" - 

elevenítette fel a 17 évvel ezelőtt történteket a korábbi játékvezető.

A nem mindennapi ajánlatot Messi elfogadta, és a mérkőzés után odaadta a mezét a chilei bírónak.

Utána odaadta nekem a mezét az öltözőben. Valójában le akarta venni a pályán, és ott akarta átadni, de én mondtam neki, hogy eszébe se jusson, csakis az öltözőben adja oda. 

Aztán végül bejött hozzám az öltözőbe és otthagyta nekem a dresszt" - tette hozzá Chandia, aki később a kisfiának adta az immár legendássá vált darabot.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!