Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának nyitófordulójában. A mérkőzés után a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes és Varga Barnabád értékelt.

A gólnélküli első félidő után a hazaiak a 60. percben szerezték meg a vezetést, hat perccel később pedig Kasper Dolberg büntetőből növelte az előnyt. A hajrában az emberelőnybe kerülő Ferencváros aztán nyílttá tette a meccset, miután a 86. percben Adama Traoré bombagóljával szépített, de végül az eredmény már nem változott, így vereséggel kezdte a magyar bajnok a megújult Európa-liga alapszakaszát. A lefújás után az M4 Sport kamerái előtt értékelte a mérkőzést a Ferencváros csapatkapitánya, Dibusz Dénes, aki azt is elmondta, miben kell fejlődniük a folytatásban.

ZACHARIASSEN, Kristoffer
Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros az Európa-ligában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Az első félidő kiegyenlített meccset hozott, jól tudtunk hátulról építkezni. Tudtuk variálni a játékot, néha rövid passzokkal, néha pedig hosszú labdákkal építkeztünk, hogy összezavarjuk őket. Voltak helyzeteink, betalálhattunk volna, de nekik is voltak helyzeteik. A második félidőben jöttek a hibák, talán kezdett elfáradni a csapat, talán leült a koncentráció, a hazaiak meg kihasználták a hibáinkat. A végén vissza tudtunk jönni, de sajnos nem sikerült pontot szerezni" – kezdte az értékelést az M4 Sport kamerája előtt Dibusz Dénes. "A szépítés után sajnos nem tudunk több helyzetet kialakítani. A második gól után az Anderlecht már kontrollálta a meccset, de a kiállítás után sikerült nyílttá tennünk a találkozót. 

Azon kell dolgozni, hogy a következő meccseken ne hatvan percig, hanem nyolcvan percig tartsuk fenn a szintet és akkor jönnek majd a pontok is"

 – tette hozzá a Ferencváros kapusa. 

A Fradi magyar válogatott támadója, Varga Barnabás érthetően csalódottan nyilatkozott, de úgy érzi, megtettek mindent és a végsőkig harcoltak a belga együttes ellen.

"Csalódottak vagyunk a vereség miatt. Az első felidő szerintem nem nézett ki rosszul, voltak helyzeteink, de nem volt szerencsénk a kapu előtt. A második félidőt sem kezdtük rosszul, de a bekapott gól után nyilván változtattunk, majd jött a tizenegyes, de megtettünk mindent, még a piros lap után is volt eséyünk visszajönni a meccsbe. Most egy gólra futotta sajnos, ebben a meccsben ennyi volt" – kezdte értékelését Varga.

varga Barnabás
Varga Barnabásnak meggyűlt a baja a belga védőkkel
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott támadó a Ferencváros támadójátékáról is beszélt.

Tarthattuk volna meg többet is a labdát elöl, sokat íveltünk, de a második labdákat szó-szó összeszedtük, de szedhettünk volna többet is, és úgy előbb felértünk volna a támadóharmadba. Ez ma annyira nem működött, de nyilván az ellenfél sem volt egy rossz csapat, szóval nem volt olyan egyszerű. Nem gondolom, hogy a mentalitással gond lett volna. Az egész csapat küzdött, akartunk".

A Ferencváros - amely története során először kapott ki belga csapattól az európai kupaporondon - jövő csütörtökön az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur együttesét fogadja a Groupama Arénában.

 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!