Vágólapra másolva!
Az orosz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Szpartak Moszkva 2-2-es döntetlent játszott a Dinamo Moszkva ellen. Dejan Sztankovics csapatában a Fradi korábbi játékosai közül sem Marquinhos, sem pedig Myenty Abena nem lépett pályára.

A Ferencváros korábbi edzője, Dejan Sztankovics immáron a Szpartak Moszkva trénere, és nyáron a magyar bajnoktól Myenty Abena és Marquinhos is csatlakozott az orosz klubhoz. A suriname-i Abena idáig rendszeresen játszott, a városi rivális Dinamo ellen viszont nem cserélte be őt Sztankovics; a másik exfradista Marquinhos pedig a meccset megelőző napon hazautazott Brazíliába egy családi tragédia miatt.

Marquinhos, Fradi
A 24 éves brazil szélsőt, Marquinhost 5 millió euróért adta el a Fradi a Dejan Sztankovics által irányított Szpartak Moszkvának a nyáron
Fotó: Polyák Attila - Origo

Tragédia érte a korábbi Fradi-játékost, Marquinhost, ezért hagyta el a Szpartak Moszkva csapatát

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy Marquinhos édesapja szombaton, a meccs előtti napon elhunyt, így a játékos még aznap, azonnali hatállyal repülőre ült, és vasárnap reggel óta a gyászoló családdal van Brazíliában. Csapattársai azonban nem feledkeztek meg a szélsőről, és a derbin is együttérzésükről adtak tanúbizonyságot. A találkozó 7. percében a Costa Rica-i Manfred Ugalde egyenlített, és a játékos előbb a kezével a nyolcas számot mutatta fel a közönségnek, majd a többiek a kispadhoz siettek, és közösen felmutatták Marquinhos mezét, jelezve, hogy a gólt a brazil játékosnak, és az ő elhunyt édesapjának ajánlják fel.

A mérkőzést emberhátrányban befejező Dinamo Moszkva a 94. percben mentett pontot a moszkvai rangadón, így 9 forduló után továbbra is egy pont az előnye a Szpartak előtt. Dzsudzsák Balázs korábbi csapata az orosz bajnokság tabelláján a 4., Dejan Sztankovics együttese az 5. helyen áll.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!