Vágólapra másolva!
Szerdán este újabb hat mérkőzést rendeztek a megújult labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az este slágermeccse az angol bajnok Manchester City és az olasz bajnok Internazionale összecsapása volt. Azonban a 2023-as BL-döntő "visszavágója" nem volt túl emlékezetes meccs, ellenben a Paris Saint-Germain-Girona-találkozón megszületett a szezon eddigi legnagyobb potyagólja.

A 2022/23-as szezonban győztes Manchester City gól nélküli döntetlent játszott akkori döntős ellenfelével, az olasz Internazionaléval az Etihad Stadionban. Az összecsapáson összességében és kiváltképp a második félidőben a házigazda City volt fölényben, gól azonban nem született a találkozón.

Ilkay Gündogan hagyta ki a mérkőzés legnagyobb helyzetét
Fotó: AFP/Oli Scarff

A szerdai nap másik rangadóján a francia Paris Saint-Germain hazai pályán a 90. percben szerzett góllal győzte le 1-0-ra a BL-újonc és története első nemzetközi kupameccsét játszó spanyol Gironát. A találkozó negatív hőse a spanyol csapat kapusa, Paulo Gazzaniga volt, aki egy elképesztően szerencsétlen mozdulattal beejtette a kapujába Nuno Mendes középre lőtt labdáját.

Szenzációsan kezdett a skót Celtic, amely hazai pályán 5-1-re verte a Slovan Bratislava együttesét. A glasgow-i csapat ráadásul az első lett a BL történetében, amelynek két japán játékosa is gólt tudott szerezni egyetlen mérkőzésen a legrangosabb európai kupasorozatban: Furuhasi Kiogo a 47., Maeda Daizen pedig a 70. percben talált be a szlovákok kapujába.

Történelmet írtak a Celtic japán játékosai 
Fotó: AFP/Andy Buchanan

A Borussia Dortmund a 20 éves Jamie Bynoe-Gittens két góljával, valamint Serhou Guirassy a ráadásban értékesített tizenegyesével diadalmaskodott 3-0-ra a Club Brugge vendégeként, míg a Sparta Praha hazai pályán 3-0-ra nyert az osztrák Red Bull Salzburg ellen. A cseh csapat így 19 év után győzelemmel tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba, ahol legutóbb 2003-ban tudott egy meccsen legalább két gólt szerezni.

A Serie A-ban szereplő Bologna hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent az ukrán Sahtar Donyeckkel. Az olasz csapat 22 év után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol egyébként története során még soha nem veszített mérkőzést hazai pályán, immáron 27 győzelem mellett 12 döntetlen a mérlege.

Haaland, Manchester City
Haaland, Manchester City
Haaland, Manchester City

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!