Vágólapra másolva!
Az Arsenal és a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa, Jens Lehmann ittasan vezetett, ezért bevonták a jogosítványát.

Az 54 éves legendás kapus is ellátogatott a müncheni Oktoberfestre, ahol több korsó sör elfogyasztása után annyira jól érezte magát, hogy a padokon táncolt, ám a gond csak az volt, hogy ittas állapotban próbált hazavezetni a híres bajor sörfesztiválról – írja a Bild.

Soccer 2. Bundesliga/ Schalke 04 - St. Pauli 3:2.
Jens Lehmannt ismét botránnyal hívta fel magára a figyelmet
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A rendőrség hétfő éjszaka igazoltatta Lehmannt, aki a beszámolók szerint még a szondázás előtt lebukott, mert feltűnően imbolygott, és erős alkoholszag áradt belőle. A rendőrök aztán alkoholtesztet próbáltak végezni az egykori kiváló kapuson, de a tesztet többször is meg kellett szakítani, mert Lehmann állítólag annyira részeg volt, hogy nem tudott belefújni a mérőkészülék csövébe. Végül vérmintát vettek a rendőrök, ám annak eredménye csak néhány nap múlva fog kiderülni, elővigyázatosságból azonban elvették Lehmann jogosítványát.

Az eset után a Lehmannt igazoló egyik rendőr így nyilatkozott: 

Őrület, hogy ennyi alkohol után képes volt volán mögé ülni. Az Oktoberfest környékén rengeteg rendőr dolgozik, akiknek meg kell akadályozniuk az ilyen ittas vezetőket.

A három világbajnokságon és három Európa-bajnokságon is szerepelt kapusnak korábban többször is meggyűlt már a baja az igazságszolgáltatással, ugyanis korábban azzal vádolták, hogy láncfűrésszel a kezében támadt rá a szomszédjára, amiért tavaly 420 ezer eurós pénzbírságot kellett fizetnie.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!