Vágólapra másolva!
A svéd Malmö FF hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a skót Rangers FC csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első fordulójában.

A svéd csapat, amely november végén az ötödik fordulóban a Ferencváros vendége lesz, már az első percben hátrányba került Nedim Bajrami gólja után, majd a skót csapat a 76. percben döntötte el a három pont sorsát Ross McCausland találatával. 

A svéd Malmö vereséggel kezdett az Európa-ligában
Fotó: AFP

A másik kora esti mérkőzésen a török Fenerbahce hazai pályán 2-1-re verte belga a Royal Union Saint-Gilloise gárdáját.

Európa-liga, alapszakasz, 1. forduló:
Fenerbahce (török) - Union Saint-Gilloise (belga) 2-1 (1-0)
Malmö FF (svéd)-Rangers FC (skót) 0-2 (0-1)

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

  

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!