Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga szombat esti programjában az első osztályba visszajutott Nyíregyháza fogadta a DVSC csapatát és egy kiváló meccsen 3-2-re le is győzte a vendégeket.

Igazi kelet-magyarországi rangadót rendeztek az NB I-ben szombaton kora este. A Nyíregyháza hat lejátszott találkozóval a háta mögött mindössze egy győzelemmel és összesen négy ponttal állt a tabella 11., kieső helyén, míg a DVSC a hetedik helyről, nyolc ponttal várta az összecsapást. 

A telt ház előtt lejátszott, kiváló hangulatú és jó iramú meccs első góljára nyolc percet sem kellett várni, 

Pellumbi egy szögletet követően elsőként kapcsolt a kapu előtt és közelről vágta a játékszert a hálóba, ezzel 1-0 lett a vendégeknek.

Sokáig nem örülhetett a DVSC, mert előbb a 23. percben Nagy egalizált egy kiválóan eltalált lövéssel egy beadást követően.

Ezt követően alig 13 perccel később Navrátil cselezte le Ferenczit, és a Loki kapusának szemszögéből szerencsétlenül megpattant lövésével 2-1-re fordított a Nyíregyháza (egy DVSC-s lábon pattant fel a labda).

A félidő vége előtt aztán a 46. percben a vendégek csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs jó 26 méterről kínálta meg Tóthot egy életerős lökettel, amelyet a kapus óriási bravúrral a kapufára tolt és ezzel megmentette a 2-1-s vezetést. 

A szünetre így egy gólos előnnyel fordultak a hazaiak, akik a második felvonásban is ott folytatták, ahol abbahagyták. Navrátil ismét megvillant, a 65. percben egy remek emeléssel verte át a Loki kapusát, majd gurított a hálóba, ezzel 3-1-re módosítva az állást. 

Mikor már úgy tűnt, hogy elment a mérkőzés a debrecenieknek, akkor jött egy tizenhatoson belüli szabálytalanság, majd egy megítélt büntető, amelyet a 79. percben értékesített Dzsudzsák, 3-2-re módosítva az állást bő tíz perccel a rangadó vége előtt. 

Ezután érezhetően mindent megtett a DVSC, hogy döntetlenre mentse a mérkőzést, azonban ebből életveszélyes nyíregyházi kontrák születtek. Mivel sem az egyik, sem a másik oldalon nem sikerült újabb találatot szerezni, így 3-2-re nyertek a hazaiak és második győzelmüknek örülhettek az NB I-ben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!